Vlada donijela odluku

Baby Lasagni 50 tisuća eura nagrade za izniman uspjeh na Eurosongu

To je najbolji uspjeh bilo kojega hrvatskoga predstavnika na Pjesmi Eurovizije od kada je Hrvatska samostalna i neovisna, poručio je premijer Andrej Plenković
Doček Baby Lasagne u Umagu Nel Pavletić/PIXSELL

Za izniman uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu te kao posebno priznanje za doprinos promidžbi i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske, Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, poznatijem kao Baby Lasagna, i to u iznosu od 50 tisuća eura.

– To je najbolji uspjeh bilo kojega hrvatskoga predstavnika na Pjesmi Eurovizije od kada je Hrvatska samostalna i neovisna, dakle od onog uspjeha grupe Riva iz 1989. i tadašnje organizacije Eurovizije u Zagrebu. Ovo je fascinantan uspjeh i rezultat, rekao je premijer Andrej Plenković.

U obrazloženju odluke navedeno je kako se projekt Baby Lasagne pokazao kao “izvrstan primjer osmišljene glazbe s etno prizvukom i elementima narodne nošnje te prikaza života na selu i izazova mladih ljudi suočenih s odlukom o odlasku u velike gradove”.

Uz čestitke Purišiću koji je dobio najveći broj glasova publike i osvojio drugo mjesto, Plenković se ovom prilikom zahvalio Zagrebu i Umagu na organiziranom dočeku pjevača te svim građanima koji su ga došli podržati.

– Želimo mu mnogo uspjeha u daljnjoj karijeri, zaključio je Plenković.

Aktualno
Hrvatska
Izbor urednika