Akcija u tijeku

Automobilom sletio u provaliju, žurne službe na terenu

Izvukao ga HGSS
Gospić: Automobilom sletio u provaliju, izvukao ga HGSS HGSS/PIXSELL

Iz provalije duboke 60-ak metara na području Karlobaga, uz državnu cestu Gospić – Karlobag, spasioci HGSS-a izvukli su jutros 44-godišnjeg vozača koji je u noći automobilom zagrebačke registracije sletio u provaliju i ostao živ iako je automobil potpuno smrskan.

Kako je rekao pročelnik Stanice Gospić Dario Cindrić, koji je i sam sudjelovao u izvlačenju vozača, čim su jutros poslije 7:30 dobili dojavu o slijetanju vozila u provaliju na cesti Gospić – Karlobag, s policijom su izašli na teren. Nesreća se dogodila na cesti između Sušnja i Vidovca, mjesta na području općine Karlobaga. Auto je bio od 50 do 70 metara ispod razine ceste i to u tako lošem stanju da je pravo čudo što je vozač preživio, rekao je Cindrić.

– Možemo slobodno reći da je automobil toliko slupan da je izuzetno rijedak slučaj da to netko preživi i smatram da je unesrećeni vozač preživio pukom srećom, dodao je Cindrić.

Muškarac je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Gospiću, a ravnateljica bolnice Sandra Čubelić rekla je da pacijent ima prijelom noge te da je hospitaliziran zbog mnogobrojnih udaraca po tijelu.

HGSS/PIXSELL

– Pacijent je stabilno i izvan životne opasnosti, ali uz daljnji brižni nadzor, rekla je doktorica Čubelić.

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević rekla je kako je očevidom utvrđeno da je automobil sletio u provaliju oko dva sata poslije ponoći, a vozač se javio policiji tek u 7:35. Alkotest na mjestu izvlačenja pokazao je da vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a nalazima krvi utvrdit će se je li i u vrijeme kad se nesreća dogodila bio negativan na opijate. Zasad nije poznat uzrok nesreće.

Crna kronika
Hrvatska