Antonio Franko osmi na Svjetskom prvenstvu u paratriatlonu

Plivačku dionicu Franko je odradio s četvrtim vremenom, biciklističku dionicu je završio s osmim vremenom i na trčanju taj zaostatak više nije mogao nadoknaditi

Hrvatski paraolimpijski odbor

Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko osvojio je osmo mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Abu Dhabiju.

Franko je ove sezone bio treći na Europskom prvenstvu, ostvario je i dvije pobjede na Svjetskom kupu i s velikim ambicijama je stigao u Abu Dhabi gdje je na koncu ukupno bio osmi s rezultatom 1:07:27 sati.

– Što se tiče staze i organizacije utrke sve je bilo super, bila je to jedna od bolje organiziranih utrka na kojima sam bio. Sa svojim plasmanom i izvedbom uopće nisam zadovoljan, odradio sam to ispod svoje razine. Četiri utrke ove sezone su bile super, ova peta je bila katastrofa. No i to je sport, nemam sad vise ništa nego detaljnije izanalizirati utrku, odmoriti se i krenuti u pripreme za sljedeću sezonu koja je kvalifikacijska za Paraolimpijske igre u Parizu, kazao je Franko.

Plivačku dionicu Franko je odradio s četvrtim vremenom, biciklističku dionicu je završio s osmim vremenom i na trčanju taj zaostatak više nije mogao nadoknaditi.

– Sada mi slijedi tri tjedna odmora, a onda opet krećem s treninzima. Jedva čekam pripreme i novu sezonu kako bi pokazao sebi i svima da je ovo zadnje natjecanje bio samo jedan loš dan, dodao je jedini hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na POI u Tokiju.

Zlatnu medalju i to već petu osvojio je Francuz Alexis Hanquinquant koji je utrku odradio za 1:00:45 sati. Drugi je bio njegov sunarodnjak Pierre-Antoine Baele (1:02:32), dok je broncu osvojio Australac Jeremy Peacoock (1:03:58).