Ante Tomić emotivnom se porukom oprostio od Barcelone

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić oprostio se od Barcelone nakon osam sezona provedenih u tom klubu u kojemu je posljednje dvije godine bio i kapetan

Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić oprostio se od Barcelone nakon osam sezona provedenih u tom klubu u kojemu je posljednje dvije godine bio i kapetan.

-Bilo je to osam genijalnih godina u Barci. Uživao sam svaki dan! Igrao sam s nevjerojatnim igračima te sam uz svakoga uz njih u životu i na terenu- poručio je Tomić preko Twittera.

-Radio sam s nevjerojatnim osobama, ne znate njihova imena, ne zarađuju milijune no čine da Barcelona bude ‘više od kluba’. Hvala vama koji volite Barcu- dodao je.

Tomićeva objava uslijedila je dva dana nakon što je Barcelona izgubila u finalu španjolskog prvenstva sa 67-69 od Baskonije, čime nije uspjela osvojiti naslov na koji čega od 2014. godine. Dan kasnije otkaz je dobio trener Svetislav Pešić jer momčad ove sezone nije uspjela osvojiti niti jedan trofej unatoč velikoj investiciji u momčad.

Nepoznato je gdje će karijeru nastaviti Tomić, koji je u Barcelonu došao 2012. nakon dvije godine provedene u Real Madridu u koji je stigao iz Zagreba.