Andrija Nikolić: Ključna će biti utakmica protiv Njemačke

Prvu fazu Europskog rukometnog prvenstva naša je reprezentacija završila s maksimalnim učinkom. Nakon slavlja nad reprezentacijom Crne Gore i Bjelorusije, sinoć je u Garzu „pala“ i Srbija. Susret za 01Portal komentira trener HRK Gorice Andrija Nikolić.

Hrvatska je u posljednjem nastupu u grupi svladala reprezentaciju Srbije. Možda i teže nego što smo očekivali, ali na kraju je ipak sve ispalo kako treba.

Evidentno je bilo da su se igrači, nakon što su osigurali prolazak i prenijeli maksimalan broj bodova, opustili i podcijenili Srbiju što se osobito vidjelo u fazi napada. 8 postignutih golova u prvom poluvremenu dovoljno govori o kvaliteti hrvatskih napada u tom periodu. Obrana je koliko-toliko funkcionirala i bila na razini, a ono što nije uspjela zatvoriti popravljao bi jučer fenomenalni Marin Šego, završivši utakmicu s 15 obrana.

Ipak, u drugom poluvremenu Kauboji se bude i predvođeni konstantno odličnim Duvnjakom, vrlo brzo preokreću rezultat u svoju korist. Ponovno je Dule briljirao na prednjem centru i s velikom željom i motivom da Graz napuste sa sto postotnim vukao Hrvatsku veći dio drugog poluvremena. Počela je Hrvatska zabijati “lagane” golove, proigrao je i napad u tim trenutcima, i ponovo je Hrvatska bila na razini kakvu je želimo vidjeti.

Iako smo očekivali veću minutažu igrača koji su do sad manje igrali ,ne treba biti kritičan, već čestitati Kaubojima na svemu što su do sad napravili i dalje im pružati jednaku potporu na putu ka jedinoj medalji koja im nedostaje.

Ostale su još četiri utakmice do polufinala. Točan raspored bit će poznat kasnije danas, no duboko vjerujemo de će u subotu biti ključna utakmica protiv reprezentacije Njemačke. Svi se još uvijek sjećamo prošlogodišnjeg dvoboja s njima, gdje smo u tijesnoj završnici poraženi s 22-21 i izgubili šansu plasirati se u polufinale. Sjećaju se toga i naši igrači i siguran sam da će dati sve od sebe da nas i dalje sve skupa uveseljavaju igrom i pobjedama.