Andreju Plenkoviću uvjerljiva pobjeda i u Zagrebačkoj županiji

Andrej Plenković sinoć je ponovno izabran za predsjednika HDZ-a, a rezultati pokazuju kako je dobio podršku 79 posto od ukupnog broja izašlih članova stranke. Plenković je na unutarstranačkim izborima dobio potporu oko 58 tisuća članova HDZ-a za novi mandat na čelu stranke.

Uvjerljivu pobjedu tim Andreja Plenkovića, odvažno za Hrvatsku odnio je i u Zagrebačkoj županiji, gdje je Plenković zajedno sa svojim kandidatima premoćno pobijedio u svim jedinicama lokalne samouprave. Ukupno je dosadašnji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osvojio 3 140 glasova, dok je njegov protukandidat iz Opcije za promjene, Miro Kovač dobio potporu 841 člana. Najveći broj glasova Plenković je dobio u Velikoj Gorici (375), a odmah do je Rugvica gdje je Andrej Plenković dobio povjerenje 218 članova stranke. 

Za zamjenika predsjednika Tomo Medved dobio je 2821 glas, dok je Ivan Penava dobio 1143 glasa.

Broj glasova za potpredsjednike stranke sljedeći je; Ivan Anušić (2086), Branko Bačić (1965), Milijan Brkić (1077), Zdravka Bušić (1682), Oleg Butković (2397), Ivan Kujundžić (490), Davor Ivo Stier (1651), Tomislav Tolušić (1046) i Hrvoje Tomasović (675). 

Na ovoj platformi temelj svoga uspjeha na predstojećim izborima za ŽO HDZ-a Zagrebačke županije gradi i kandidat za predsjednika Mato Čičak, te kandidati za potpredsjednike Javor Bojan Leš, Tomislav Masten, Dražen Barišić i Željko Turk. 

-Ovom prilikom zahvaljujem se svim gradskim, a naročito općinskim organizacijama koje su odradile sjajan posao. Ovaj rezultat pokazatelj je kako je politika Andreja Plenkovića prepoznata na području naše županije, gdje su naše sredine uvijek imale svesrdnu podršku Vlade i ministarstava u realizaciji brojnih projekata. Vjerujem kako će tako biti i u buduće, jer pred nama je još puno posla i projekata, koje možemo odraditi zajedno- poručio je tajnik županijske organizacije HDZ-a Mato Čičak, a ujedno i kandidat za predsjednika na predstojećim izborima.