Andrej Plenković: Pridržavanje mjera nije velika žrtva

Premijer je, također izvijestio da postoje naznake da su epidemiološke mjere počele djelovati

Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je da postoje naznake da su epidemiološke mjere počele djelovati te još jednom uputio apel građanima da ih se pridržavaju kako bi se izbjeglo daljnje širenje epidemije i pooštravanje mjera.

– Premda brojevi očekivano i dalje rastu, imamo naznaka da su mjere koje smo usvojili počele djelovati. Bude li tako, za dva do tri tjedna možemo očekivati vrhunac epidemije’, rekao je Plenković na sjednici Vlade koja se zbog pogoršanja epidemiološke situacije ponovno održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Podsjetio je da kako druge zemlje koje su u goroj situaciji od Hrvatske uvode strože restriktivne mjere, a da je i Hrvatska također uvela strože restrikcije kako bi se ograničila javna okupljanja i smanjila brzina širenja zaraze u stanovništvu.

– O svakome od nas ovisi hoćemo li spasiti stotine života, stotine tisuće radnih mjesta i hoćemo li zadržati gospodarsku aktivnost. Pozivam sve sugrađane na maksimalnu odgovornost i solidarnost, rekao je Plenković.

Poručio je da je ovo trenutak kada svi zajedno odlučujemo o uspjehu, dodavši da se Hrvatska u povijesti znala uspješno nositi s velikim izazovima. Apelirao je da pokažemo da smo kao nacija solidarni, da mislimo jedni na druge, a ne samo na sebe. To svakodnevno pokazuju liječnici, medicinske sestre koji rade u teškim uvjetima i daju sve da bi spasili živote, istaknuo je Plenković te im iskazao zahvalnost.