Održana sjednica Općinskog vijeća

ALEN PRELEC, načelnik Brdovca: Gotovo pola prihoda osigurali iz vanjskih izvora

Ukupni prihodi i primici prošle godine iznosili su 19 milijuna eura, dok su rashodi i izdaci bili gotovo 16 milijuna eura
7bd484c4-05db-4940-8754-cbc79725263f

Većinom glasova vladajućih usvojeno je izvješće o izvršenju Proračuna Općine Brdovec za proteklu godinu. Načelnik Općine Brdovec Alen Prelec istaknuo je kako je ovo bio proračun s najvećim apsolutnim iznosom, ali i s najviše sredstava povučenih izvan izvornih prihoda Općine. Ukupni prihodi i primici prošle godine iznosili su 19 milijuna eura, dok su rashodi i izdaci bili gotovo 16 milijuna eura.

-Mi smo gotovo pola prihoda osigurali iz vanjskih izvora. To je izvrstan rezultat jer smo veliki investicije tim sredstvima osigurali na našoj komunalnoj infrastrukturi. Moram reći da sam iznimno zadovoljan takvim raspletom. Jasno da bi htjeli više, ali moramo biti realni i zahvaljujem svima koji nam daju podršku, a oni koji nam je nisu dali dodat će nas motivirati za još bolje rezultate- rekao je Prelec iako su iz oporbe smatrali kako visok iznos proračuna nije uspjeh Općine nego su to samo vanjski prihodi.

Općinski vijećnici dali su i prethodnu suglasnost na Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Muzeja Brdovec, te su usvojili i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Ususret Danu Općine Brdovec pripremaju se i nagrade zaslužnima, a ove godine zaslužene nagrade dobiti će Udruga umirovljenika Općine Brdovec za 30 godina uspješnog djelovanja i Nikola Rešetar koji će dobiti Nagradu Općine Brdovec za životno djelo iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Brdovec
Politika