Alen Prelec: Brdovec bez šteta od potresa

Na području Općine Brdovec nisu prijavljene nikakve štete od potresa na privatnim kućama niti na društvenim objektima. Na sve tri osnovne i dvije područne škole na području općine Brdovec nisu uočena nikakva oštećenja, kao ni na jednom od tri objekta Dječjeg vrtića Videk. Društveni, vatrogasni i sportski domovi također nemaju nikakvih oštećenja koja bi do ovog trenutka bila prijavljena Stožeru civilne zaštite Općine Brdovec.

Prema riječima načelnika Općine Brdovec Alena Preleca i situacija u borbi protiv korona virusa na području općine Brdovec je relativno dobra. Do sada nije zabilježeno oboljelih osoba, a oni koji su u samoizolaciji za sada se drže pravila. Načelnik Prelec nada se da će tako i ostati, iako situacija nakon zabrane napuštanja mjesta prebivališta baš i nije u skladu s uputama. Stoga se već pokreću aktivnosti da se te mjere pojačaju.

-Izgleda da mnogi nisu razumjeli važnost zabrane izlaska iz mjesta prebivališta kao ni upute državnog stožera. Mi smo željeli osigurati mekšu granicu između naše općine i grada Zaprešića, no neki to zlouporabe. Oni bi baš sada išli u neki trgovački centar jer je tamo akcija, ili bi neko meso kojeg nemaju doma. To neće biti dozvoljeno i moramo razumjeti koliko su ovo izvanredne mjere važne za naše zdravlja, zdravlje naših najmilijih, roditelja, djedova i baka… Dogovaramo s PP Zaprešić da se između Brdovca i Zaprešića isto uspostave kontrolne točke kako bi smanjili protok ljudi kojima to nije nužno- rekao je Prelec.

Dodao je kako za sada smatra da nema potrebe kontrolnim točkama opterećivati policijske službe između općina, ali ako se i tu ukaže zlonamjerno kršenje uputa uvest će se kontrole i na tim punktovima.

Općinski stožer radi punom parom i propusnice iz domene stožera izdaju se u prema uputama koje možete vidjeti ovdje

Važno za istaknuti je to, kako radovi na rekonstrukcij državne ceste D 225 nisu obustavljeni i radi se dalje sukladno planiranoj dinamici. Trenutno se radovi izvode na dionici Šenkovec – Prigorje Brdovečko.