AKTIVAN VIKEND DUGOSELSKIH TRKAČA: Rezimirali prošlo godinu pa otrčali Zimsku ligu i Zagreb 5×5 Winter Classic

Članovi Atletskog kluba Martin Dugo Selo održali su pod predsjedanjem predsjednika Vlade Šindlera godišnju Skupštinu na kojoj je bilo riječi o uspjesima kluba u 2019. godini, ali i planovima za ovu godinu. Kao najvažniji uspjeh istaknuta je uspješna organizacija 9. Martinskog polumaratona, na kojem je sudjelovalo 337 natjecatelja.

-Uspješna je bila i organizacija naše Ljetne lige, na kojoj su osim članova kluba sudjelovala i brojna djeca i građani. Osim velikog uspjeha u organizaciji utrka, uspješni smo bili i na brojnim utrkama. U ukupnom poretku Hrvatske cestovne lige trčanja i kupa osvojili smo visoko šesto mjesto među 50 klubova. Naši su članovi protekle godine osvojili 46 medalja, i to 9 zlatnih, 21 srebrnu te 16 brončanih- osvrnuli su se u klubu na proteklu godinu, ali i najavili akcije za ovu 2020. godinu.

-Od planova za ovu godinu, ističemo da su pripreme za jubilarni 10. Martinski polumaraton već počele. U planu nam je i organizacija Ljetne lige, a ono najvažnije nama trkačima, sudjelovanje je na utrkama Hrvatske cestovne lige trčanja i kupa, te mnogim drugim utrkama- poručili su iz Atletskog kluba Martin.

Uz brojne članove kluba Skupštini su se odazvali i brojni gosti, koji su pohvalili rad kluba.

U subotu je već tradicionalno održano 9. kolo Dugoselske zimske lige koje je okupilo manji broj dugoselskih trkača nego inače, a ukupno je istrčano i manje kilometara nego prijašnjih kola. U nedjelju je pak održana prva utrka iz serijala Zagreb 5×5, Winter Classic powered by Heineken 0.0. Među 325 natjecatelja našao se i Hrvoje Barić koji se nakon duže stanke odvažio na cestovnu utrku.