Ako dođe do širenja zaraze, mjere se mogu brzo vratiti

Premijer Andrej Plenković poručio je da mjere koje postupno popuštaju od ponedjeljka, 27. travnja te 4. i 11. svibnja mogu vrlo brzo ponovno uvesti ocijene li da će njihovo popuštanje dovesti do širenja zaraze koronavirusa

Goran Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković poručio je da mjere koje postupno popuštaju od ponedjeljka, 27. travnja te 4. i 11. svibnja mogu vrlo brzo ponovno uvesti ocijene li da će njihovo popuštanje dovesti do širenja zaraze koronavirusa.

– Molim sve naše sugrađane da dobro razumiju što danas radimo. Sve ono što se tiče fizičke distance i visokih higijenskih standarda je i dalje je temelj naše borbe protiv zaraze Covid-19, rekao je Plenković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade te nadodao:

– Gospodarske i društvene aktivnosti pomoći će nam da postupno reaktiviramo ono što trenutno nije bilo moguće. Vjerujem da ćemo ovakvim postupnim pristupom ostvariti dobar rezultat za hrvatsko gospodarstvo i za proračun, a paziti da ove mjere ne dovedu do širenja zaraze.

Vezano za propusnice, Plenković je objasnio da one ostaju kao mehanizam u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, ali se proširuje opseg razloga zbog kojeg se one mogu izdavati uz praćenje epidemiološke slike.