Akcija “Hrvatska volontira” okupila nekoliko tisuća građana-volontera

U preko 90 gradova provedeno je više od 300 društveno korisnih aktivnosti u zajednici
hrvatska volontira Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U sklopu Europske godine mladih održana je akcija “Hrvatska volontira 2022.”, čiji je naglasak bio na potencijalu mladih ljudi u suočavanju s izazovima aktualnih prirodnih i društvenih kriza, naveli su iz Hrvatskog centra za razvoj volonterstva.

Priopćili su da je akcija okupila 200 organizatora volontiranja i nekoliko tisuća građana-volontera koji su, između 11. i 14. svibnja, u preko 90 gradova proveli više od 300 društveno korisnih aktivnosti u zajednici, u skladu s ciljem te manifestacije za promoviranjem značaja i dobrobiti volontiranja za razvoj društva.

– Ove godine, prateći Europsku godinu mladih, htjeli smo naglasiti potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima klimatskih promjena, covida-19, nasilja, ratova i velikog priljeva izbjeglica, poručili su iz HCRV-a te naglasili kako vjeruju da zajedništvo i solidarnost između mladih ludi ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon kriznih vremena.

Naveli su kako su volonterke i volonteri proveli edukativne i kreativne radionice usmjerene raznim skupinama građana, uredili prostorije i okoliš organizacija, pružali socijalne usluge, proveli aktivnosti usmjerene ranjivim skupinama, brinuli o životinjama, proveli akcije zaštite okoliša, brinuli o mentalnom zdravlju, volontirali u kulturi i organizirali izviđačke susrete. Očekuju da će akcija “Hrvatska volontira” uključiti i mlade koji žive u ruralnim i udaljenim područjima, a građane su pozvali da se u volontiranje uključe tijekom cijele godine.

Hrvatska
Ostalo