AK Martin Dugo Selo ekipno treći na Prvenstvu Hrvatske

Odličan ultramaratonski rezultat postigli su Tomislav Poljak, Mario Šiftar i Kristian Pintar u utrci Prvenstva Hrvatske na 100 kilometara zauzevši za Atletski klub Martin Dugo Selo treće mjesto u ekipnom poretku

Članovi Atletskog kluna Martin Dugo Selo Tomislav Poljak, Mario Šiftar i Kristian Pintar uspješno su istrčali ovogodišnju ultramaratonsku utrku na sto kilometara održanu u Slavonskom Brodu, odnosno 4. Polojsku utrku, koja je bila ujedno i utrka Prvenstva Hrvatske na 100 kilometara, u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji.

Pojedinačno, Tomislav Poljak zauzeo je 10. mjesto istrčavši 100 km za 08:54:35 (05:20 min/km), a Mario Šiftar 12. mjesto istrčavši 100 km za 09:00:01 (05:24 min/km), dok je Kristian Pintar svojih 100 km istrčao za 09:19:32 (05:35 min/km) i zauzeo 16. mjesto.

AK Martin Dugo Selo s ponosom čestita trojici svojih članova na ovom uspjehu, kako za njih same trkače i njihove treninge te vrijeme uloženo za pripremu ovakve utrke, tako i za klub koji ovim rezultatom bilježi još jedno visoko mjesto u hrvatskom cestovnom i ultramaratonskom trčanju.

Budući da je zbog odluke Nacionalnog Stožera civilne zaštite Ultramaraton klub Mazator, kao organizator Polojske utrke, zadržao održavanje utrke na 100 kilometara s obzirom na veliku važnost za razvoj ultra trčanja u Hrvatskoj i činjenice da je to utrka Prvenstva Hrvatske, ali je morao odustati od ovogodišnjeg održavanja disciplina na 50 kilometara i štafetnih utrka, ostali prijavljeni članovi AK Martin Dugo Selo nisu trčali utrku u tim disciplinama.