AIRVG 2018- Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici

AIR-1

Grad Velika Gorica kao organizator, uz Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i domaćina Zrakoplovno tehnički centar Velika Gorica, kao suorganizatore, u subotu 19. svibnja pripremaju Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici- aeromiting AIRVG 2018.

Zrakoplovni dan za cilj ima promociju zrakoplovstva u Hrvatskoj te Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva“, te da se u sklopu AIRVG-a predstavljaju i potpisnici Povelje prijateljstva projekta „Velika Gorica- Grad zrakoplovstva“ koji čine okosnicu sustava zračnog prometa u Hrvatskoj.

-Grad Velika Gorica kada je promišljao i odlučio se da pokrene i Poveljom ukoriči ideju zrakoplovstva, krenuo je na put koji neće biti kratkotrajan. Taj put je naš životni put razvoja Velike Gorice, jer ona ima svoju budućnost u zrakoplovstvu. Mi potvrđujemo da jesmo Grad zrakoplovstva, a na ovaj način sve to dobilo je dobar i kvalitetan efekt- rekao je u najavi subotnje manifestacije gradonačelnik Dražen Barišić.

Zanimljiv letački i izložbeni program

Posjetitelje na velikogoričkom aeromitingu očekuje zanimljiv letački i izložbeni program zrakoplovstva. Letački program započinje u 14 sati preletom zrakoplova MiG 21 UMD, a njegovo zatvaranje u 17,30 sati započinje polusatnim programom Akro grupe „Krila Oluje“ . Između toga posjetitelji će moći vidjeti 15-ak različitih letačkih programa s 30-ak zrakoplova u kojima glavnu ulogu ima Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, ali i helikopteri Zrakoplovne jedinice Specijalne jedinice MUP-a.

-Hrvatsko ratno zrakoplovstvo maksimalno podupire ovu manifestaciju i maksimalno si dajemo truda da ova manifestacija bude što bolja. Lani je bilo dobro, a vjerujem kako će ove godine biti još i bolje- istaknuo je načelnik Stožera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Stanko Hrženjak. 

Osim u zraku, zanimljivo će biti i na zemlji gdje će se predstaviti 40-ak zrakoplova.

-Bit će postavljen i simulator letenja za MiG-ove koji će biti dostupan građanstvu koji će ga moći isprobati. Otvoreni smo za suradnju s ljudima- najavio je Hrženjak.

Zrakoplovno tehnički centar otvara vrata svojih hangara

Posebnost ovoga događaja je što Zrakoplovno tehnički centar Velika Gorica za sve građane ponovno otvara vrata svojih hangara koji će moći zaviriti u svijet održavanja zrakoplova.

-Zrakoplovno tehnički centar jedan je od čimbenika koji Veliku Goricu čini Gradom zrakoplovstva. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u ovome sa svime onime što smo ponudili. Jedan od ciljeva postojanja našeg društva je promoviranje zrakoplovstva u cijelosti- kazao je predsjednik Uprave ZTC-a Ivica Grebenar.

Besplatan ulaz za posjetitelje

Uvod u subotnji aero dan je sutrašnja tribina na Veleučilištu Velika Gorica na temu „Opremanje Hrvatskog ratnog zrakoplovstva višenamjenskim borbenim avionom četvrte generacije“, dok će se u subotu na prostoru Zrakoplovno tehničkog centra od 11 do 20 sati održati već najavljeni još bogatiji aeromiting. Ulaz i parkiranje za sve posjetitelje su besplatni, a Grad Velika Gorica organizirao je i besplatnu autobusnu liniju koja će unutar gradskog središta prevoziti građane na ovo zrakoplovno događanje.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Velika Gorica
Zagrebačka županija