ADVENT U KARLOVCU: Bogat program, prigodna ugostiteljska ponuda i novogodišnji doček uz grupu Magazin

Brojna kulturna događanja, predstave, više od 20 koncerata, zabavno edukativne radionice, sportska događanja, klizališta i sanjkalište te gastronomska ponuda ovogodišnjeg Adventa najavljeni su danas iz Grada Karlovca

Advent u Karlovcu donosi mnogobrojne sadržaje za sve generacije i bit će obogaćen programima na raznim lokacijama koji daju dodanu vrijednost i proširuju turističku ponudu i promociju lokalne kulturne, sportske i zabavne ponude. Neki od programa su kreativne dječje radionice sviranja, upoznavanja životinjskog i biljnog svijeta u Šancu, Božićne predstave Plesnog kluba st.ART u Sportskoj dvorani Mladost, proslave židovskog blagdana Hanuke u Šebetićevoj ulici, pjevane mise polnoćke uz tamburaški orkestar i mješoviti pjevački zbor u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Rečici i polnoćke uz pjevačku pratnju u nošnjama u crkvi Sv. Marka na Stativama, do promocije vrijedne knjige „Karlovački parkovi“ u režiji Paviljona Katzler koja će se održati u gradskom kazalištu „Zorin dom“.

Od 16. prosinca pa sve do Nove godine na karlovačkoj Promenadi odvijat će se bogat i raznovrstan glazbeni, zabavni, kulturni i sportski program uz nezaobilaznu gastronomsku i trgovačku ponudu. U Novu godinu Karlovčani i njihovi gosti ući će u veselom tonu uz nastup grupe Magazin i spektakularni vatromet.

U okviru „Obiteljskog programa“ pripremljen je šarolik sadržaj u kojemu će se izmjenjivati radionice, predstave, interaktivne igre, nastupi zabavljača i koncerti glazbenika za sve generacije. Otvorenje događanja na Promenadi započeti će „Bajkom na ledu“ i koncertom Damira Kedže, a u narednim danima nastupit će i Zdenka Kovačiček, Pips, Chips & Videoclips, Leteći odred, Neno Belan, TBF, Pavel, Klapa Cambi, Miro Ungar, Kim Verson i mnogi drugi.

Od sportskih događanja ističe se sad već tradicionalna 3. Adventska utrka koja će se održati u subotu, 17. prosinca s početkom u 17:00 sati gdje je već prijavljen veliki broj sudionika. Proglašenje pobjednika s dodjelom medalja bit će u 18:00 sati na Glazbenom paviljonu.

Za najmlađe je pripremljen niz edukativno-zabavnih događanja, koncerata, klizalište i sanjkalište te mađioničarski nastupi za koje vjerujemo da će razveseliti naše najmlađe i razigrati njihovu maštu. Uz Promenadu, sanjkalište i klizalište u Šancu, prostor Adventa u Karlovcu upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje će tijekom održavanja Manifestacije od 16. do 31. prosinca ljubiteljima zimskih aktivnosti ponuditi besplatno klizanje.

Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije od 16. do 18. prosinca na Promenadi organiziraju „Božićni obrtnički sajam“ na kojem će obrtnici Karlovca i Karlovačke županije ponuditi prigodne blagdanske proizvode. Javni poziv za prijavu obrtnika otvoren je do 4. prosinca.

-Bogat adventski sadržaj na brojnim gradskim lokacijama učinit će prosinac u Karlovcu zaista posebnim. Kroz adventsku kartu istražite tematske izložbe, radionice, blagdanske koncerte, adventske turističke ture i plovidbe, ponudu lokalnih suvenira i poklona te mjesta za stvaranje nezaboravnih uspomena. Pozivamo sve da nadolazeće blagdane provedemo u miru, ljubavi i veselju i da upravo Karlovac bude mjesto blagdanskih susreta- istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić.