FOTO: Radobojska kubura najbolja na Kuburaškim igrama

Na igrama se moglo okušati u streličarstvu, bacanju potkove, alki u tačkama, spremanju kotlovine, gađanju iz pračke, potezanju konopa…
270412367_1133938633889366_379178521027115884_n

Kuburaško društvo „Tri kralja“ je nastavilo s održavanjem kuburaških sportskih igara, nakon što su neko vrijeme igre stopirane radi korona virusa. Ovogodišnje druženje također nije prošlo bez izazova, pa je radi lošeg vremena cijela manifestacija odgođena sedam dana, a to je pak rezultiralo manjem broju posjetitelja i natjecatelja. Ipak, na kraju su svi bili zadovoljni, a posebno organizatori.

-Družimo se, zabavljamo sebe, ali i ove koji su nam došli. Skupa je tu 18 kuburaških društava i udruga s područja općine- rekao je Željko Poslončec, član KD Tri kralja.

Na igrama se moglo okušati u streličarstvu, bacanju potkove, alki u tačkama, spremanju kotlovine, gađanju iz pračke, potezanju konopa…

U ukupnom poretku natjecanja, prvo mjesto među kuburaškim društvima zaslužila je Radobojska kubura. Među udrugama s područja općine Jakovlje na prvome mjestu je Moto klub Risen Riders. Najbrži punjenje kubura ostvarili su članovi Kuburaške udruge Maruševec. Najbolju kotlovinu među kuburaškim društvima najviše pripremila je KU Ban Toma Erdödy iz Kačkovca, a među udrugama koje djeluju u općini Taekwondo klub Jakovlje.

Pokroviteljstvo nad 4. kuburaškim sportskim igrama preuzela je Općina Jakovlje, a podršku kuburašima i udrugama dali su i čelnici te zaposlenici Općine Jakovlje. Načelnica Sanja Borovec naglasila je kako ju veseli velik odaziv općinskih udruga jer je to dokaz da cijene trud kuburaša.

 

Događanja
Hrvatska
Jakovlje
Općina
Zagrebačka županija