ŠEGO UOČI GRČKE: Ova reprezentacija treba podršku

Hrvatska protiv Grčke otvara kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine
Stockholm: Tuga rukometaša Hrvatske nakon izgubljene utakmice u finalu rukometnog EP Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat dan uoči početka kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine, koje će Hrvatska otvoriti domaćom utakmicom protiv Grčke u Varaždinu (18 sati), naglasio kako je reprezentacija u dobrom stanju.

– Grčka je vrlo ozbiljan suparnik i mi se tako pripremamo. Svi su igrači zdravi, osim Ivana Čupića kojeg muči koljeno i on će propustiti ovu akciju, kazao je Horvat.

Izbornikov pomoćnik, proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivano Balić govorio je o prilagodbi igrača na taktičke zamisli stožera nakon što igrači dođu iz klubova.

– Nema tu velikih poteškoća jer igrači jedva čekaju da se nađu na okupu i odjenu dres reprezentacije, smatra Balić.

Vratar Marin Šego izrazio je nadu kako će varaždinska Arena biti puna za dvoboj protiv Grčke.

– Ova reprezentacija treba podršku i jako je ovisna o punim tribinama. Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe da s dva boda krenemo u novo natjecanje, izjavio je Šego.

Uz Hrvatsku i Grčku, u skupini su još Belgija i Nizozemska, a plasman na EP koje će se održati od 10. do 28. siječnja 2024. u Njemačkoj izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih osam skupina te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Hrvatska
Sport