Hrvatski sabor novi tjedan započinje aktualnim prijepodnevom

Pitanja će postaviti 40 zastupnika
hrvatski sabor Emica Elveđi/PIXSELL

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja rad aktualnim prijepodnevnom koje se trebalo održati na početku jesenskog zasjedanja prije dva tjedna, ali je odgođeno zbog spriječenosti premijera Andreja Plenkovića koji je bio u izolaciji zbog koronavirusa.

Na aktualnom prijepodnevu u kojemu zastupnici propituju premijera i ministre pitanja će postaviti 40 zastupnika, ždrijeb je odlučio da će prva biti Dragana Jeckov (SDSS), a posljednji Željko Reiner (HDZ).

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković kazao je kako očekuje dinamičnu, oštru raspravu i nada se da neće biti „scena” koje nisu primjerene parlamentu.

Nakon aktualnog prijepodneva Sabor će poslijepodne raspravljati o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. One definiraju da u pregovorima o sklapanju kolektivnog ugovora o uvjetima rada i plaćama liječnika može sudjelovati i sindikat koji ima najmanje 20 posto članova liječnika od ukupnog broja zaposlenih liječnika na koje se ugovor primjenjuje.

Zakonske dopune donose se po hitnom postupku kako bi se osiguralo da liječnici sudjeluju u pregovorima o granskom kolektivnom ugovoru koji počinju 31. listopada.

Hrvatska
Politika