VIDEO/FOTO: Češka beseda Zagrebačke županije nastavila tradiciju, u Dubravi održan Božićni koncert

Restoranom Sablić odzvanjali su stihovi čeških božićnih pjesama, a mnogobrojni posjetitelji među kojima su bili i saborski zastupnici Tomislav Okroša i Vladimir Bilek, mogli su uživati i u izvedbi hrvatskih pjesama
20221228_195347

Češka beseda Zagrebačke županije nastavila je lijepu tradiciju održavanja Božićnog koncerta u Dubravi. Restoranom Sablić odzvanjali su stihovi čeških božićnih pjesama, a mnogobrojni posjetitelji među kojima su bili i saborski zastupnici Tomislav Okroša i Vladimir Bilek, mogli su uživati i u izvedbi hrvatskih pjesama.

Uz Češku besedu Zagrebačke županije na koncertu su sudjelovali još Češka beseda Sisak, zbor Osnovne škole Dubrava te Karla Strott, koja je izvela solo točku na klaviru.

-Konačno smo opet zajedno i to nas raduje- istaknuo je s ponosom predsjednik Češke besede Zagrebačke županije Darko Dragija, rekavši nam kako Beseda ima 265 članova, koji su tijekom godine nastupili diljem Hrvatske.

-Proslavili smo 100 godina Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj, a obilježili smo i godišnjicu smrti Franje Vondračeka, koji je bio osnivač Češke besede i velika lokomotiva Besede- nastavio je Dragija, koji vjeruje kako će rad u 2023. biti još plodonosniji.

 

Događanja
Dubrava
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija