Grad Dugo Selo za rad udruga civilnog društva osigurao više sredstava

Osim toga, sredstva su povećana i za gradske ustanove, kao i Vatrogasnu, Sportsku i Turističku zajednicu
WhatsApp Image 2023-02-07 at 14.01.24

Pročelnik pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić istaknuo je kako je Grad Dugo Selo raspisao natječaje za dodjelu financijske potpore programima i projektima udruga iz područja zdravstvene, socijalne i humanitarne djelatnosti, kao i javnih potreba u kulturi objavljeni na gradskoj internet stranici 30. siječnja te su otvoreni narednih 30 dana.

-Ono što je novo da se cjelokupni proces odvija preko web aplikacije tako da je cijeli proces u digitalnom obliku. Potrebno je i naglasiti da su povećani iznosi za financijsku potporu udrugama u odnosu na prošlu godinu tako da je za područje zdravstvene, socijalne i humanitarne djelatnosti povećan s 53 na 59 tisuća eura, dok je kulturna djelatnost povećana s 50 tisuća na gotovo 60 tisuća eura. S obzirom na sve bolji rad udruga civilnog društva vjerujem kako ćemo bez problema izabrati najkvalitetnije programe- ispričao nam je pročelnik Savić.

Isto tako Grad je pred potpisivanjem Ugovora sa svim institucijama koje rade najvažnije poslove za naše građane, to se prvenstveno odnosi na Vatrogasnu zajednicu, Sportski centar, Zajednicu sportskih udruga, Gradsko društvo Crvenog križa, Turističku zajednicu.

-Sve navedene institucije dobile su značajno više sredstava nego prošle godine, jer kako raste grad tako raste i njegovo područje djelovanja. Svi oni imaju veće potrebe, a samim time i Grad im izlazi u susret osiguravanjem više sredstava- naglasio je Savić te otkrio kako je povećan i iznos sredstava za Vijeće za prevenciju.

-Između ostaloga, dodijeljena su sredstva za vjerske zajednice, pri čemu su sredstva za crkvu Sv. križa u Lukarišću udvostručena- istaknuo je naš sugovornik, najavivši i sva dosadašnja sufinanciranja koja su bila u gradskom proračunu, kao što je otorinolaringološke ordinacije, logopedskih tretmana djece predškolske i školske dobi, a nastavlja se i s isplatama novčanih pomoći za novorođenu djecu.

-Novost je da je na javno savjetovanje upućena odluka o sufinanciranju obrta za dadilje- zaključio je razgovor pročelnik Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija