Postoji jednostavno rješenje

Kako se brzo riješiti mirisa nakon kuhanja?

Neki se mirisi lako uvuku u prostor i dugo se osjete
pexels-dariaobymaha-1684032

Čak i uz korištenje nape, neki se mirisi lako uvuku u prostor i dugo se osjete. Srećom, postoji jednostavno i brzo rješenje koje pomaže u neutralizaciji ovih mirisa.

Kako izbaciti miris kuhanja iz doma?

Zagrijavanjem vode i aromatičnih sastojaka, poput limuna, octa, cimeta i klinčića, oslobađaju se eterična ulja i isparavanja koja brzo eliminiraju mirise. Ovi sastojci ne samo da osvježavaju prostor, već mogu pomoći i u stvaranju toplog, mirisnog ambijenta, piše Zadovoljna.hr.

Sve što trebate učiniti jest lonac s vodom staviti na vatru. U vodu dodajte nekoliko kriški limuna, naranče, malo octa ili pak štapić cimeta. Neka voda zakuha, a tada smanjite vatru i kuhajte 15 minuta. Dok voda isparava, oslobađaju se mirisne komponente koje se šire prostorom i prekrivaju neugodne mirise.

Mirisna atmosfera

Limun ima antibakterijska svojstva, dok ocat služi kao prirodni neutralizator. Cimet i klinčić doprinose dugotrajnoj ugodnoj aromi, pa ćete primijetiti kako prostor brzo postaje svježiji. Osim što uklanja neugodne mirise, ovaj trik možete koristiti i u drugim situacijama kada jednostavno želite osvježiti atmosferu kod kuće.

Mnoge ga osobe koriste tijekom hladnijih dana kada prozračivanje postaje izazov, a ovaj trik postaje brz i praktičan način za održavanje ugodne atmosfere, prenosi N1.

Hrvatska
Zanimljivosti