Dva natjecanja u jednome

FOTO U Rugvici započeo Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje assault disciplini te Kup Hrvatske za juniore i seniore u combat i precombat savateu

Sudjeluje 14 klubova s više od 130 natjecatelja
DSC_2253

U organizaciji Savate kluba Silver Eagle u Rugvici je u subotu prijepodne započeo Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje assault disciplini te Kup Hrvatske za juniore i seniore u combat i precombat savateu. Na natjecanju sudjeluje 14 klubova (SK Kraljevec, SK Krapina, SK Šimunec Gym Varaždin, SK Šimunec Gym Varaždinske toplice, SK Stubica, SK Čigra Sveti Ivan Zelina, SK Omega Varaždin, SK Kobra Marija Bistrica, SK Sesvete, SK Đidara Zabok, SK Sokol Brckovljani, SK FC Kovačić, SK HUS Osijek i SK Silver Eagle Rugvica) s više od 130 natjecatelja.

-Po prvi puta u povijesti Hrvatskog savate saveza imamo dva natjecanja u jednome. Odazivom natjecatelja smo zadovoljni, jer prije dva tjedan je bilo Svjetsko prvenstvo, dok je mjesec dana ranije održano combat Europsko prvenstvo. Iako su natjecatelji umorni, oni su se odazvali, tako da možemo očekivati zanimljivo natjecanje- rekao nam je Hrvoje Velić iz Savate kluba Silver Eagle Rugvica, koji je na natjecanju zastupljen s 12 natjecatelja.

-Devet natjecatelja je u Kupu, dok će preostala tri natjecatelja imati revijalne mečeve. Svi su spremni i jedva čekaju svoj nastup. Vjerujem kako će dobar rad potkrijepiti medalja- naglasio je Velić.

Čast da otvori natjecanje pripala je predsjedniku općinske Sportske zajednice Robertu Munđeru, koji je pohvalio Savate klub Silver Eagle koji značajne napore ulaže u organizaciju ovakvih događanja.

-Ovo je zaista lijepa promocija naše općine i sporta u njoj- poručio je Munđer.

Lijepim riječima domaćinima se obratio i predsjednik Hrvatskog savate saveza Predrag Šimunec.

Rugvica
Sport