Klub s optimizmom gleda prema naprijed

FOTO Atletski klub Martin Dugo Selo proslavio 20 godina djelovanja, zaslužnim pojedincima uručena priznanja

AK Martin Dugo Selo obilježio je jednu epohu dugoselskog sporta istaknuvši se organizacijom Martinskog polumaratona, ali i sjajnim rezultatima svojih članova
DSC_2206

Prije 20 godina u Dugom Selu je i službeno s radom započeo Atletski klub Martin Dugo Selo, koji je s neslužbenim radom započeo dvije godine ranije. Tijekom protekla dva desetljeća klub je ostvario brojne zapažene rezultate, o čemu je na svečanoj sjednici govorio predsjednik Vlado Šindler, sjetivši se i svojih prethodnika na čelu kluba – Jadranka Kerekovića, Tihomira Anđala i Miljenka Dokuša, koji su uz skupinu entuzijasta predano radili na izgradnji kluba.

-Možda je ovo za neke dugačak, a za neke kratak period, no za nas je to jedno jako lijepo razdoblje u kojem se klub razvijao i sada dostigao ovu razinu, na koju svi možemo biti ponosni- istaknuo je predsjednik Atletskog kluba Martin Vlado Šindler.

AK Martin tijekom proteklih godina istaknuo se kao dobar domaćin utrka, prvenstveno Martinskog polumaratona koji je ponovno nakon duže pauze obnovljen 2019. godine, a svoje novo izdanje doživjet će u nedjelju, 27. listopada.

-U Martinski polumaraton sada smo uključili i djecu što pokazuje našu težnju da i dalje razvijamo ovaj sport i dostigne onu tradiciju koju je ovaj sport u Dugom Selu imao nekada. Malo pomalo to sada gradimo i vjerujem kako smo na dobrom tragu- kazao je Šindler, zahvalivši se svim članovima na velikom entuzijazmu tijekom protekla dva desetljeća.

Uz organizacijske uspjehe, bili su tu i brojni sportski uspjesi, koji su dugoselski klub svrstali u sami vrh cestovnog trčanja, a klub se danas može pohvaliti i reprezentativcima Tomislavom Poljakom i Kristijanom Pintarom.

Svečanoj sjednici kluba prisustvovao je i prvi čovjek grada, Nenad Panian, koji je izrazio zadovoljstvo svime što radi Atletski klub Martin Dugo Selo.

-Za Dugo Selo zahvaljujući vama u Hrvatskoj svi znaju. Ponosni smo i radosni što ima ovoliko entuzijasta i sportaša, koji s ponosom pronose ime svoga grada diljem Hrvatske, pa i šire. To i je najbitnije. Lijepo je vidjeti ove mlade koji su tu, jer i oni će kad tad protrčati uz kraljicu sporta – atletiku- poručio je Panian, najavivši i daljnje ulaganje u sportsku infrastrukturu.

Uz proslavu 20. klupskog rođendana u Kulturno informativnom centru priređena je i prigodna izložba, koja dočarava bogatu povijest Atletskog kluba Martin Dugo Selo.

Dugo Selo
Sport