Okupila se struka

Završio 16. Forum zagrebačkih ugostitelja

Ova tradicionalna manifestacija okupila je ključne dionike ugostiteljske struke i poslužila kao platforma za dodjelu priznanja poduzetnicima u ugostiteljstvu i gastronomiji
241023_forum zg ugostitelja (10)

U zagrebačkoj Esplanadi, u samom gradskom središtu, održan je 16. Forum zagrebačkih ugostitelja. Ova tradicionalna manifestacija okupila je ključne dionike ugostiteljske struke i poslužila kao platforma za dodjelu priznanja poduzetnicima u ugostiteljstvu i gastronomiji.

Zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba, Luka Korlaet, čestitao je dobitnicama, koje su ove godine sve redom žene. Istaknuo je da je Zagreb već godinama značajna turistička destinacija koja živi od cjelogodišnjeg turizma te naglasio važnost visoke razine kvalitete usluge i raznolikosti ponude.

– Vjerujem da će ovaj forum, kroz suradnju, dijeljenje ideja i najbolje prakse, pridonijeti izgradnji jače i otpornije ugostiteljske zajednice,” rekao je Korlaet, dodajući kako Grad kontinuirano surađuje s ugostiteljima na rješavanju izazova.

Također je kazao kako je formirana radna skupine koja će se sastajati kvartalno kako bi rješavala ključne probleme u ugostiteljstvu.

– Ove godine smo raspisali dva nova javna poziva: jedan za proširenje turističke ponude u gradu i parku prirode, a drugi za potporu nabavi uređaja za smanjenje otpada, tzv. digestora. Ovi pozivi će se raspisivati ciklično, a pozivam vas da pratite naše web stranice za uključivanje u javna savjetovanja, zaključio je zamjenik.

Teme ovogodišnjeg foruma obuhvaćaju aktualne izazove i probleme u ugostiteljstvu, operativne izazove uvođenja eura, mogućnosti financiranja digitalnih i zelenih rješenja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i prijedloge gradske vlasti o izmjenama komunalnog okvira za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Na skupu su se obratili i predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, Franz Letica, predsjednica TZGZ Martina Bienenfeld te ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkog gospodarstva u Ministarstvu turizma i sporta Robert Pende.

Događanja
Grad Zagreb