Vrijeme danas

Uglavnom oblačno, mjestimice s kišom

Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 12, najviša dnevna između 16 i 18 °C
Zagreb: Danas umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom Patrik Macek/PIXSELL

Umjereno do pretežno oblačno, uglavnom od sredine dana ponegdje kiša. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 12, najviša dnevna između 16 i 18 °C.

Biometeorološke prilike bit će uglavnom razmjerno povoljne. Na istoku i jugu Hrvatske gdje će biti najviše sunca mnogi će se osjećati dobro te biti primjerene koncentracije i radnog elana. Dobrom raspoloženju dodatno će doprinijeti mogućnost boravka na otvorenom. U ostatku Hrvatske naoblaka i kiša tijekom dana mogu kvariti raspoloženje i utjecati na radni elan, no značajnije tegobe uzrokovane vremenom kod meteoropata i kroničnih bolesnika se ne očekuju. Lokalno moguća jutarnja magla u unutrašnjosti može uzrokovati manje tegobe kroničnim plućnim i srčanim bolesnicima, no taj utjecaj neće biti dugotrajan.

Za vikend nestabilno 

Na kopnu u četvrtak pretežno oblačno uglavnom zapadnim krajevima mjestimice s kišom. U petak djelomice, a u subotu i pretežno sunčano, a malo kiše u petak može pasti u gorskim krajevima. Ujutro mjestimice magla. Na sjevernom Jadranu u četvrtak i petak promjenljivo mjestimice s kišom, a u subotu djelomice sunčano i uglavnom suho, U Dalmaciji pretežno sunčano. U četvrtak će na sjevernom dijelu puhati mjestimice umjerena bura, a u petak i subotu duž obale jugo. Temperatura bez veće promjene.

Hrvatska
Vremenska prognoza