GARANTIRA PROVOĐENJE NASTAVE

Fuchs o drami u zagrebačkoj školi: Molim da se vrate u školu. Nema razloga za bojkot

Više od tisuću učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi danas nije na nastavi jer, kako su rekli roditelji te djece, prekršen je dogovor
Zagreb:  Radovan Fuchs dao je izjavu medijima nakon sjednice Vlade Željko Hladika/PIXSELL

Učenici jedne zagrebačke škole ponovno bojkotiraju nastavu nakon što se jučer 9-godišnjak – zbog kojeg se u prošloj školi ispisao cijeli razred – vratio u novu školu. Više od tisuću učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi danas nije na nastavi jer, kako su rekli roditelji te djece, prekršen je dogovor. Ministar Radovan Fuchs moli da se djeca vrate u školu jer, kako kaže, nema razloga za bojkot.

– Ovo je jako tužna priča. Očekivao sam da će nakon svih razgovora, dogovora, uvjeravanja i objašnjavanja kako stvari stoje i koji su postupci, svi dionici u ovom slučaju razumjeti i pokušati djelovati na dobrobit svih učenika, rekao je ministar.

– Ja ih molim da se vrate natrag u školu jer nema razloga za bojkot. Garantiramo normalno odvijanje nastavnog procesa, istaknuo je Fuchs.

Dodao je i kako mu je žao što je ravnatelj podnio ostavku.

– Nije rješenje maknuti se i otići. Rješenje je da se stvar riješi. Ja ga molim da još jednom razmisli i da ne daje ostavku. Nadam se da će promisliti, da je to bio nekakav njegov ishitreni potez. Mislim da su i on, ali i svi djelatnici škole ti koji trebaju maksimalno raditi ka normalizaciji i smirivanju ove situacije, rekao je.

Ugroza prema drugoj djeci nije postojala

Na pitanje je li taj dječak u ovoj školi uzrokovao bilo kakve probleme, ministar je rekao da koliko on zna, nije.

– Škola je funkcionirala svega dva dana. U tom trenutku ugroza prema drugoj djeci nije postojala. Ne mogu sad staviti ruku na srce i točno reći je li taj učenik nešto verbalno dobacio ili nije. Ne znam. Ali učenik je bio dva dana u školi. Nakon toga više nije bio u školi. Nakon toga su se rješavale stvari i sada je trebao biti uveden u razred i trebao je krenuti taj proces odvijanja redovite nastave.

Osvrnuo se i na tvrdnje roditelja da im je obećano da se taj učenik neće vratiti do Nove godine.

– Ja ne znam za nikakva obećanja. A spominjanje kraja godine, ne znam odakle to. To im ministarstvo nije obećalo. To je nešto na što se referiraju u ovom sastanku kod pravobraniteljice, ali koliko sam upoznat, to ni tamo nije bilo rečeno, ali možete pitati nju, rekao je ministar Fuchs, te naglasio kako je što se tiče dogovora, ministarstvo ispoštovalo sve u roku od 24 sata.

– To vam ja garantiram, ovdje kao ministar znanosti i obrazovanja i športa. Sve što ministarstvo može i treba napraviti u ovom slučaju je rješavano unutar 24 sata, i ako još nešto postoji, bit će rješavano, zaključio je ministar Fuchs, prenosi HRT.

Aktualno
Grad Zagreb