Nastavlja se uređenje domova

Čazma u dom u Mikloušu uložila 35.000 eura

Posebnost u Čazmi je i prenamjena mjesnih domova u sportske dvorane. Na taj su način već uređena tri mjesna doma koji služe ponajprije za održavanje nastave tjelesnog odgoja za učenike tamošnjih područnih škola i za rekreaciju
WhatsApp_Slika_2024-10-18_u_123641_419d3b3a

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima obišao je društveni dom u Mikloušu, u koji je netom uloženo oko 35.000 eura proračunskih sredstava. Obnovljeno je krovište, uređene elektroinstalacije te izvedeni nužni građevinski radovi.

Kako bi ljudima omogućio okupljanja u primjerenim društvenim prostorima, Grad Čazma već gotovo desetak godina sustavno ulaže u obnovu domova kojih je, u 36 naselja, više od 20. Godišnje se za tu namjenu utroši u prosjeku oko 100.000 eura. Društveni i vatrogasni domovi su nekada bili središta okupljanja, no s vremenom, njihova je važnost jenjala, a mnogi su bili zapušteni i zaboravljeni. Njihovim ponovnim vraćanjem u funkciju, vraća se i život u prigradska naselja Grada Čazme.

Do sad su potpuno obnovljeni domovi u Bojani, Dapcima, Grabovnici, a određena ulaganja su imali: Općevac (spremište), Bosiljevo (krovište, stolarija, unutarnje uređenje stropova i zidova, elektroinstalacije), Cerina (sanitarni čvorovi), Dereza (stolarija), Lipovčani (stolarija), Donji Draganec (sanitarni čvor), Gornji Draganec (stolarija), Milaševac (stolarija, parket, sanacija krovišta), Vagovina (kompletno uređenje pomoćnih prostorija i sanitarnih čvorova), Siščani (parket, sanacija krovišta), Miklouš vatrogasni dom (krovište, uređenje prostorije za KUD, stolarija), Miklouš društveni dom (krovište, elektroinstalacije i rasvjeta, stolarija, uređenje stropova i zidova), Martinac (stolarija, krovište), Vrtlinska, Andigole (krovište, stolarija), Pavličani sanitarni čvor, stolarija, Komuševac (krovište, podovi). U tijeku je uvođenje struje i izrada nadstrešnice u Prnjarovcu, a rade se i troškovnici za fasade na domu u Mikloušu, Općevcu i Lipovčanima. U domu u Bosiljevu za dva tjedna bit će završena glazura i počinje izgradnja sanitarnog čvora.

Posebnost u Čazmi je i prenamjena mjesnih domova u sportske dvorane. Na taj su način već uređena tri mjesna doma koji služe ponajprije za održavanje nastave tjelesnog odgoja za učenike tamošnjih područnih škola i za rekreaciju. Obnavljanje domova će se nastaviti dok svi ne budu privedeni svrsi i ponovno pogodni za okupljanje građana i razna društvena događanja.

-Obnova doma izuzetno nam puno znači, posebno za najmlađe koji ovdje provode vrijeme u igri i obilježavanju važnih trenutaka, poput rođendana. Iako se odrasli danas rjeđe okupljaju, dom je središte važnih manifestacija koje su prepoznatljive u našem selu. Zahvalni smo gradonačelniku Dinku Piraku što je omogućio ovu obnovu i time ponovno oživio prostor koji je od velikog značaja za našu zajednicu- naglasila je predsjednica DVD-a Miklouš Senka Kovačević.

Čazma
Ostalo