Udomiteljima i darovi za novog ljubimca

VIDEO U Zagrebu održana nova akcija “Udomljavanje je fora”

U prvih devet mjeseci ove godine udomljeno je 378 pasa i 229 mačaka
Zagreb: Održana akcija Udomljavanje je fora Marko Lukunić/PIXSELL

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas je održana nova akcija “Udomljavanje je fora”, u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu te u suradnji s Udrugom Prijatelji životinja.

Tijekom akcije, koja je trajala od 10 do 14 sati, Grad Zagreb i sklonište u Dumovcu građanima su pružili informacije što trenutno čine za smanjenje nekontroliranog razmnožavanja pasa i mačaka.

– Na zagrebačkim ulicama i ove se godine pronalazio velik broj napuštenih mačića i štenadi. Za dugoročno smanjenje broja napuštenih životinja ključni su sterilizacija ljubimaca i odgovorno vlasništvo nad njima, poručili su iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Nadodaju da je u prvih devet mjeseci ove godine udomljeno 378 pasa i 229 mačaka, a u trenutku udomljenja 90 posto tih životinja bilo je mlađe od dvije godine. Velik broj napuštenih mačića i štenadi razotkriva da dio građana ne kontrolira razmnožavanje svojih kućnih ljubimaca, a onima koji prežive okrutno odbacivanje, pomoć pružaju sklonište u Dumovcu, udruge za zaštitu životinja i građani.

Valja istaknuti da je tvrtka dm za prvih deset građana koji na dan akcije ili u danima nakon nje, iz skloništa udome psa ili mačku, pripremila darove dobrodošlice ljubimcu u novi dom.

Događanja
Grad Zagreb