Početak koncerta u 20,30 sati

Bajaga i Instruktori u zagrebačkoj Areni večeras slave 40 godina

U sklopu aktualne turneje, Bajaga i Instruktori nastupit će i na splitskim Gripama 23. studenoga i u riječkoj Dvorani mladosti 20. prosinca
Beograd: Bajaga i Instruktori održali koncert “Pozitivna geografija” obilježivši 40 godina od prvog beogradskog nastupa na istom mjestu Zorana Mandic/ATAImages/PIXSELL

Večeras u zagrebačkoj Areni nastupaju Bajaga i Instruktori, jedan od najvažnijih i najutjecajnijih rock bendova u regiji. Ovim koncertom, u sklopu turneje “Samo nam je ljubav potrebna”, obilježavaju 40 godina karijere.

Bez pauze i prekida, bend je stekao kultni status na ovim prostorima, a pjesme poput “Moji drugovi”, “Godine prolaze”, “Plavi safir”, “Tišina” zauvijek su postale dio muzičke povijesti ovog prostora. Za slavljenički koncert, Bajaga i Instruktori pripremili su nešto dužu set listu od uobičajene te će buhvaćati pjesme s 13 studijskih albuma.

-Napravili smo nešto široku set list, tako da će koncert trajati tri sata jer smo ubacili neke pjesme koje ne sviramo uvijek- najavio je Bajaga.

Podsjetimo, turneju kojom obilježavaju 40 godina na sceni u travnju započeli su upravo u Zagrebu, intimnim koncertom u Tvornici Kulture, koji je bio remake legendarnog prvog nastupa, iz Kulušića, a karte su planule u samo nekoliko sati. U sklopu aktualne turneje, Bajaga i Instruktori nastupit će i na splitskim Gripama 23. studenoga i u riječkoj Dvorani mladosti 20. prosinca.

Događanja
Grad Zagreb