24. Gospodarski sajam u Zaprešiću

FOTO Sajam u Zaprešiću obišlo više tisuća posjetitelja

Tijekom sajma na pozornici su se izmjenjivala razna događanja poput nastupa folklornih skupina i drugih izvođača
702fc4dc-1f9a-4fd9-80ce-3c0ce36aa457

Sportska dvorana zaprešićke srednje škole proteklog vikenda ugostila je više od 130 raznih gospodarstvenika koji su izlagali na 24. Gospodarskom sajmu u Zaprešiću. Sajam se održava u sklopu proslave Dana Grada Zaprešića, otvoren je u petak i mogao se posjetiti sve do kraja nedjelje. Na Sajmu su posjetitelji mogli obići štandove domaćih obrtnika i OPG-ova, a neki od izlagača došli su i iz drugih županija kao što su Krapinsko – zagorska i Varaždinska županija, pa čak i iz susjednih zemalja. Nakon otvorenja uslijedila je panel rasprava gdje se upravo govorilo o izazovima brendiranja u obrtništvu.

Riječi dobrodošlice svim izlagačima i posjetiteljima uputio je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk koji je istaknuo kako na području Zaprešića gospodarstvo dobro napreduje. Potkrijepio je to činjenicom da je prije nekoliko dana Hrvatska vlada odobrila Gradu Zaprešiću vlasništvo i dodjelu vlasništva od količine oko 250 tisuća kvadrata u Novim dvorima kod željezničke stanice. Tu ide nova poslovna zona, a to zapravo znači nova radna mjesta i novi razvoj.

-Nikad više izlagača nego ove godine. To zapravo govori da i ta tradicija sajmovanja u našem gradu ima svoju osnovu, ima tradiciju. Ali to je mjesto gdje se dodatno upoznaju ljudi i proizvodi, razmjenjuju se iskustva- rekao je Turk.

Predsjednik Udruženja obrtnika Zaprešić Davor Pismarović naglasio je kako je ove godine puno više izlagača.

-Imamo 120 štandova, a na nekim pozicijama ima više izlagača. Ove godine imamo izlagače iz Slovenije i Srbije, a osnova su naši domaći gospodarstvenici- rekao je Pismarović.

Na otvorenju je bio i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec koji je podsjetio kako je Zagrebačka županija izuzetno ponosna na svoje gospodarstvenike, obrtnike, poljoprivrednike, jer upravo oni svojim radom i zalaganjem itekako Zagrebačku županiju svrstavaju po pitanju gospodarstva u sam vrh u Republici Hrvatskoj.

-Posebno ističem da je Zagrebačka županija, odmah nakon Zagreba, po prihodima u državi. To nam omogućuje da imamo kvalitetan i razvojan proračun, da on u kontinuitetu i raste, da možemo graditi nove škole. Županija je u ovoj godini osigurala bespovratna sredstva u iznosu od 2,1 eura za gospodarstvenike, a gotovo 500 projekata smo odobrili jer smatramo da to naši gospodarstvenici zaslužuju- rekao je Kolarec na otvaranju sajma.

Tijekom vikenda sajam je obišlo nekoliko tisuća posjetitelja, a tijekom sajma na pozornici su se izmjenjivala razna događanja poput nastupa folklornih skupina i drugih izvođača.

Događanja
Zaprešić