Povod tribine napad na 19-godišnjaka

U Čazmi održana javna tribina o posljedicama nasilja -Nasilje nije rješenje!

Cilj joj je podizanje svijesti među mladima o posljedicama nasilja i važnosti nenasilnog rješavanja sukoba
DAK_8902 FOTO Davor Kirin

Brutalni napad maloljetnika na 19-godišnjaka iz Karlovca na Gradini u Čazmi, koji se dogodio početkom rujna ove godine, potaknuo je organizaciju javne tribine pod nazivom „Nasilje nije rješenje!“. Cilj joj je podizanje svijesti među mladima o posljedicama nasilja i važnosti nenasilnog rješavanja sukoba. Tribina je namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole, srednjoškolcima te njihovim roditeljima, a organizirao ju je Tim za prevenciju i borbu protiv nasilja Policijske postaje Čazma.

Na tribini su sudjelovali gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, Tomislav Petreković, voditelj grupe za obradu kriminaliteta PP Čazma, policijski službenik Saša Đurđević, voditeljica Područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Čazma Maja Svetoivanec, liječnica Bojana Nikolić te policijski službenik Marko Pavličić. Svojim su izlaganjem željeli potaknuti otvoreni dijalog o posljedicama nasilja te mladima osvijestiti moguće dugoročne posljedice njihovih postupaka.

– Grad Čazma podržava ovakve inicijative, posebno jer je sve krenulo od događaja koji je osramotio naš grad. Na žalost, grupa mladih sugrađana napravila je nešto što nije smjela, a Čazma je zbog toga završila na centralnim dnevnicima, ali ne po dobrom. Žao mi je što umjesto toga nismo poznati po uspjesima i pozitivnim stvarima koje radimo. Ipak, možda nam ovaj događaj svima može poslužiti kao pouka – od najmlađih do roditelja i društva u cjelini. Svrha današnjeg druženja upravo osvijestiti štetnost takvih postupaka, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak i poručio mladima da razmisle o svojim ciljevima i odnosima s drugima te da biraju nenasilne načine za rješavanje sukoba.

Čazma
Događanja