Vatreni preokretom do pobjede

Dalićeva 90. utakmica za kormilom Vatrenih: Najbitnija su tri boda

Hrvatska je pobjedom napravila važan korak prema osiguranju jedne od prve dvije pozicije koje vode u četvrtfinale Lige nacija
Zagreb: Konferencija za medije izbornika Zlatka Dalića nakon susreta sa Škotskom Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 3. kola skupine A1 Lige nacija na stadionu u Maksimiru svladala Škotsku s 2-1.

Škotska je povela u 33. minuti golom Ryana Christiea nakon kardinalne pogreške Luke Sučića, no samo tri minute potom na 1-1 je poravnao Igor Matanović na dodavanje Ivana Perišića da bi u drugom poluvremenu Hrvatsku u vodstvo doveo Andrej Kramarić u 70. minuti pospremivši jedan odbijanac u mrežu.

-Sretan sam zbog pobjede, ali ne i kako smo izgledali. Međutim, najvažnija su tri boda. Imali smo previše nepotrebnih grešaka, samo sebi smo ih ‘skuhali’. Nismo bili konkretni, agresivni, djelovali smo ukočeno i opušteno. To nije bilo razigrana i kompaktna Hrvatska. Trkački smo bili dobri, ali u tehničkom smislu to nije bilo dobro- dodao je izbornik.

Pred Vatrenima je u utorak susret protiv Poljske.

-Imamo dva dana do Poljske. U Varšavi ćemo morati biti bolji, moramo se vratiti na trag iz utakmice s Portugalom i Poljskom- poručio je Dalić.

Hrvatska
Sport