Marko Tolja pjevao na otvorenju

Otvorena obnovljena zgrada POU-a Zaprešić

U obnovu zgrade POU-a Zaprešić uloženo je gotovo 5 milijuna eura
pouzapresic101024__autor_fotografije_drazen_kopac__3.jpg__648x432_q85_subsampling-2 Dražen Kopač

Koncertom Marka Tolje, otvorena je obnovljena, u potresu 2020. osjetno oštećena zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću.

-Pučko otvoreno učilište nije samo zgrada, to je sjedište kulture, kreativnosti i obrazovanja koje desetljećima oplemenjuje živote naših sugrađana. Gotovo četiri godine, od potresa do danas, bili smo izvan zgrade, snalazili smo se na razne načine, no nismo posustajali. Sada smo ponovno u vlastitom prostoru, modernom, inovativnom i prekrasno uređenom. Ovo je ‘vjetar u leđa’ našoj glavnoj misiji – biti središte kulture i obrazovanja grada Zaprešića- rekla je Maja Mikulić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta.

U obnovu zgrade POU-a Zaprešić uloženo je gotovo 5 milijuna eura.

-Kroz decentralizirana sredstva, država je uložila preko 3,1 milijun eura, a Grad je sudjelovao s oko 1,8 milijuna. Sve ono što smo uložili u ovaj prostor napravili smo za narednih 50 godina- rekao je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, dodavši da je novouređeni prostor hram kulture koji se današnjim danom predaje na korist građanima i udrugama.

Dražen Kopač

U ime Zagrebačke županije, koja je Javnim pozivom za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom dodijelila Gradu Zaprešiću 3,1 milijun eura, prisutan je bio zamjenik župana Ervin Kolarec.

-Na javni poziv Županije, Grad Zaprešić je za obnovu zgrada javne namjene stradalih u potresu prijavio šest projekata, za što je Županija ukupno dodijelila gotovo 7,7 milijuna eura. Obnova ovoga objekta dokazuje da se sinergijom Vlade RH, Županije i Grada Zaprešića može puno napraviti za dobrobit žitelja zaprešićkoga kraja- izjavio je Kolarec.

Dražen Kopač

U ime Ministarstva kulture i medija prisutnima se obratila državna tajnica Dražena Vrselja rekavši da je POU Zaprešić središte kulturnog, umjetničkog i odgojno-obrazovnog života ovoga grada.

Događanja
Zaprešić