Želja je svjetsko zlato

FOTO Načelnik Đuras primio i nagradio Ivana Grabereca: Osvijetlili ste obraz naše općine

Na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju Gaberec je osvojio dvije bronce i jedno srebro, dok je na Prvenstvu Balkana bio zlatni
DSC_1014

Ivanu Graberecu, koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u nordijskom hodanju u Lahtiju osvojio dvije brončane i jednu srebrnu medalju, na postignutom uspjehu danas su čestitali načelnik Tihomir Đuras i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić. Uz ovaj uspjeh, Graberec je na Prvenstvu Balkana koje je odražno prije desetak dana osvojio zlatno odličje. Za postignute rezultate Općina ga je i prigodno nagradila.

-Stvarno mi je bio gušt ići na 2o kilometara, jer na 5 kilometara mi je bio slomljen štap, tako da sam se cijelom stazom hrvao s jednim štapom i došao sam do brončane medalje, da bi na 21 kilometar pobjednika iz te utrke ostavio iza sebe šest minuta- rekao je Graberec, koji je ostao prepun dojmova na kompleks na kojem je održano natjecanje.

-Jako teška staza. Inače, to je biatlonska staza. Za mene osobno najteža staza po kojoj sam hodao- ističe ovaj hodač iz Hrebinca, koji nam je tom prilikom otkrio i svoje sportske ciljeve.

-Ovoga puta mi je želja bila doći do medalje. Sada kad sam to ostvario, želja je doći do svjetskog zlata, a priliku za to imat ću za dvije godine u Barceloni- za kraj je rekao Ivan Graberec.

Načelnik Tihomir Đuras uz uručenje štapova za nordijsko hodanje još jednom je čestitao Graberecu na svim postignutim uspjesima.

-Koristim ovu priliku da našem šampionu čestitam na svim ovim rezultatima kojima je stvarno osvjetlao obraz našoj općini. Ivane primi moje čestitke. Svaka čast- kazao je čestitajući Graberecu, a lijepim čestitkama pridružio se i Stjepan Vinojčić ispred Općinskog vijeća.

-Ja Iveku mogu samo čestitati na svim tim uspjesima. Ovo je za našu općinu veliki sportski rezultati. Želim ti da na nadolazećem Europskom prvenstvu budeš osvajač medalja, a da tvoj vrhunac bude Barcelona i Svjetsko prvenstvo- zaključio je Vinojčić.

Brckovljani
Sport