19. i 20. listopada

Na 15. “Štruklijadi, štrudlijadi i kestenijadi“ u Mariji Gorici očekuju vas zanosni mirisi domaćih proizvoda, dobra glazba i zabava

Iz Općine Marija Gorica pozivaju mještane i goste da im se pridruže na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja nudi za svakoga ponešto, a posebno domaće proizvode
štruklijada, štrudlijada, kestenijada 2023.

Goričkim trgom u Mariji Gorici u subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada ponovno će se širiti zanosni mirisi štrukli, štrudli i pečenih kestena jer će se po 15. put održati “Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“.

Riječ je o turističkoj manifestaciji izložbenog, natjecateljskog i prodajnog karaktera u Općini Marija Gorica. Ona predstavlja unapređenje turističke ponude kontinentalnog turizma kroz promoviranje autohtone gastronomske ponude i tradicijskih vrijednosti sjeverozapadne Hrvatske, a osnovni cilj joj je promocija i zaštita ovih tradicionalnih zagorskih jela i prepoznatljivog brenda.

Iz Općine Marija Gorica pozivaju mještane i goste da im se pridruže na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja nudi za svakoga ponešto, a posebno domaće proizvode.

-Častimo vas glazbom, igrokazima, nagrađenim štruklima i štrudlama, a domaće krpice sa zeljem, svinjsku vratinu, kestene i mošt probajte po popularnim cijenama– poručuju iz Općine.

Načelnica Marica Jančić ističe da su ovu manifestaciju započeli sa željom da pokažu koliko su dobra i ukusna jela njihovog kraja, a koja s ljubavlju i predanošću spremaju vrijedne žene iz Općine Marija Gorica.

-Odlučili smo se za štrudle, štrukle i kesten kao jesenski plod, a tijekom godina manifestacija je postala sve veća, bogatija i raskošnija. Mogu s pravom reći jedna od najznačajnijih manifestacija u Zagrebačkoj županiji. Pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže i zajedno s nama uživaju u domaćim okusima štrukli, štrudli i kestena– istaknula je načelnica Jančić.

Voditelj programa je Adam Končić, a za dobru glazbu bit će zaduženi Klapa “Barun“, mandolinski sastav “Barun“, Maestral Show band i AZ band.

Organizatori događanja su udruge „Marijagorička zipka“, “Trsje“ te Turistička zajednica “Savsko-sutlanska dolina i brigi“ , a pokrovitelji su Zagrebačka županija i Općina Marija Gorica.

Otvorenje manifestacije je u subotu, 19. listopada u 11 sati.

 

Događanja
Marija Gorica