Novi europski izazov

Zagreb u srijedu igra protiv Szegeda. Mandić: Szeged je bolji nego lani, moramo biti na vrhunskom nivou

Dvoboj hrvatskog prvaka i mađarskog viceprvaka na rasporedu je u 18:45 sati
Zagreb: Konferencija za medije RK ZagrebDavor Puklavec/PIXSELL

Nakon dvotjedne pauze rukometaši Zagreba okreću se novim europskim izazovima. Već u srijedu, 9. listopada, u Arenu Zagreb dolazi OTP Bank Pick – Szeged.

Dvoboj hrvatskog prvaka i mađarskog viceprvaka na rasporedu je u 18:45 sati, a mađarski predstavnik nakon uvodna tri kola zauzima drugo mjesto skupine s dvije domaće pobjede i jednim gostujućim porazom. Szeged je pred svojim navijačima slavio protiv SC Magdeburga (31:29) i HBC Nantesa (33:32), a jedini poraz upisali su na gostovanju kod europskog prvaka Barcelone gdje su izgubili s minimalnih 31:30.

Dva dana prije susreta 4. kola Machineseeker EHF Lige prvaka, utakmicu su najavili trener Andrija Nikolić i vratar Matej Mandić.

– Szeged je jedna dobra, čvrsta i jaka ekipa. Početkom još prošle sezone krenula je rekonstrukcija ekipe jer su već tada znali da im za ovu sezonu stiže novi trener i nekoliko novih igrača. Rekao bih da su pomalo promijenili stil igre iz nekakve španjolske u skandinavsku varijantu. Ipak, ostalo je još nešto od te španjolske škole rukometa, u prvom redu igra na pivota koju jako često koriste. Odlično su otvorili ovogodišnju Ligu prvaka, igraju dobro i siguran sam da nas očekuje jedna zanimljiva i dobra utakmica. Što se nas, pak, tiče imamo dva važna izostanka. Riječ je o Adinu Faljiću kojega neće biti još nekih šest tjedana, odnosno Davora Ćavara kojega čeka izbivanja od nekoliko mjeseci zasigurno. Ostali su zdravi i bit će spremni za utakmicu, rekao je Nikolić.

Zagreb je lani također igrao dvije grupne utakmice s mađarskim predstavnikom. Prva, igrana u Szegedu, u triler završnici pripala je Mađarima (27:26), dok je u uzvratu Zagreb bio neumoljiv i slavio s čak pet pogodaka razlike (30:25). Matej Mandić je u oba susreta kombinirano upisao čak 19 obrana.

– Ekipa im se promijenila dosta u odnosu na lani. Novi trener, novi igrači i novi stil igre. Po meni su puno bolji nego li su to bili u prošloj sezoni. Mislim da nas čeka dosta zahtjevnija utakmica ove godine i ako želimo ponoviti prošlosezonski uspjeh morat ćemo biti na vrhunskom nivou što se tiče svih aspekata rukometne igre. Oni su ove godine pokazali da igraju dobro i na strani i da imaju karakter čak i kada gube. Protiv jedne Barcelone su bili u velikom zaostatku, pa su na koncu minimalno poraženi. To pokazuje da imaju mentalno jaku ekipu koja se ne predaje olako. Vodili ili gubili, mi moramo biti fokusirani svih 60 minuta ako mislimo nešto napraviti protiv ovakvog Szegeda, rekao je vratar RK Zagreba.

Grad Zagreb
Sport