VREMENSKA PROGNOZA

Većinom suho te sunčanije, ali i dalje svježe

Umjereno do pretežno oblačno, još u noći i ujutro lokalno malo kiše.
Zagreb: Kasno sunčano poslijepodne u centru grada Sanjin Strukic/PIXSELL

Poslijepodne postupno razvedravanje. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od 9 do 11, a najviša dnevna oko 16 stupnjeva.

Biometeorološke prilike će u većini krajeva biti povoljne i pozitivno utjecati na koncentraciju, količinu energije i raspoloženje. Kronični bolesnici neće imati dodatnih tegoba, a boljem općem stanju mogu pridonijeti lagane aktivnosti na otvorenom sredinom dana. Svima se preporučuje primjereno odijevanje zbog temperatura zraka posvuda nižih od prosjeka za doba godine. Na istoku i jugu zemlje će se vremenska situacija najkasnije stabilizirati pa će biometeorološke prilike u tim područjima biti razmjerno povoljne.

Od ponedjeljka sunčano

U ponedjeljak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano, no na zapadu umjereno do pretežno oblačno. Jutro će u unutrašnjosti ponegdje biti maglovito. U utorak postupan porast naoblake, mjestimična kiša očekuje se na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, uglavnom u drugom dijelu dana. U srijedu će uz promjenjivu naoblaku kiše biti i drugdje, na Jadranu i uz njega i obilne, lokalno u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni i južni, u gorju na udare povremeno i jak. Na moru će uz umjeren jugozapadnjak puhati i jugo, osobito u utorak i jako, ponegdje i olujno. Postupan porast temperature zraka, no jutro će u ponedjeljak biti svježe, posebice u unutrašnjosti.

Hrvatska
Vremenska prognoza