Kraljica jeseni

FOTO U Ivanić-Gradu otvorena Bučijada. Posjetitelje očekuju brojne radionice i bogat glazbeni program

Bučijada je tijekom ovih 20 godina nadrasla okvire Ivanić-Grada, ali i Zagrebačke županije
DSC_0675

Promocijom filma Zorana Ožetskog i koncertom Tamburaškog orkestra HRT-a u petak poslijepodne u Ivanić-Gradu je otvorena jubilarna 20. Bučijada. Ove godine manifestacija kojom se slavi “kraljica jeseni” okupit će 170 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode – bučino ulje, pivo od buče, praline punjene bučinom namazom, bučnice, bučokremšnite i druge delicije od buče. Osim toga, jubilarna manifestacija donosi bogat program za sve generacije sa zabavnim i edukativnim sadržajima te bogatom gastronomskom ponudom, a posjetitelje očekuju i bogat glazbeni program.

-Na meni je da se zahvalim svima onima koji su nam do sada davali podršku čime smo izgradili jednu ovakvu prepoznatljivu manifestaciju. Ivanić je maleni gradić od 15 tisuća stanovnika koji u vrijeme Bučijade posjeti više od 70 tisuća posjetitelja, što govori o važnosti Bučijade za Ivanić-Grad- istaknuo je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je predsjedniku Skupštine Zagrebačke županije, Mati Čičku, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

-Čestitka svima na organizaciji i ovako dugoj tradiciji. Bučijada je danas manifestacija koja je prerasla okvire naše županije. To je najveća manifestacija ovakvog tipa na području Zagrebačke županije. Ivanić-Grad je ovo zaslužio- naglasio je Čičak.

Bučijada je tijekom ovih 20 godina nadrasla okvire Ivanić-Grada, ali i Zagrebačke županije.

-Buča i bučino ulje postali su pravi brend našeg kraja. To treba biti primjer svima kako razvijati brendove u poljoprivredi- naglasio je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, podsjetivši kako se na području županije uzgojem buča bavi 250 poljoprivrednika, dok njih 50-ak proizvodi bučino ulje.

Podršku manifestaciji dugi niz godina daje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

-Prije 20 godina sve je započelo jednom malom manifestacijom koju je organizirala Savjetodavna služba pri ministarstvu poljoprivrede, a danas je to preraslo okvire grada i županije te je ovo manifestacija koja plijeni pažnju izlagača čak i iz inozemstva- kazao je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Tugomir Majdak.

Sutra s početkom u 11 sati održat će se otvorenje Sajma bučinog ulja.

Događanja
Ivanić-Grad