Važna obavijest

Hrvatske vode kreću s radovima održavanja detaljnih melioracijskih građevina za odvodnju i navodnjavanje na području Križa

Hrvatske vode obavještavaju vlasnike, odnosno zakonite posjednike zemljišta da uklone nasade uz predmetne kanale (3 m od ruba kanala) kako bi se stvorili preduvjeti za izvođenje radova od strane izvođača radova, a uz što manju štetu za vlasnike okolnog zemljišta
025_Obedisce_Novoselec_DIP_180824

Hrvatske vode od ponedjeljka 7. listopada započinju s radovima održavanja melioracijskih građevina (kanalske mreže na poljoprivrednom zemljištu) za odvodnju i navodnjavanje na području Općine Križ.

Sukladno Zakonu o vodama, uz građevine detaljne melioracijske odvodnje i građevine za navodnjavanje, uspostavlja se pojas u širini od tri metra od vanjskoga ruba te građevine koji služi održavanju građevine. U tom pojasu za održavanje poljoprivredna proizvodnja se obavlja na rizik vlasnika odnosno zakonitog posjednika zemljišta.

Hrvatske vode obavještavaju vlasnike, odnosno zakonite posjednike zemljišta da uklone nasade uz predmetne kanale (3 m od ruba kanala) kako bi se stvorili preduvjeti za izvođenje radova od strane izvođača radova, a uz što manju štetu za vlasnike okolnog zemljišta.

Radovi se izvode na temelju Ugovora o održavanju detaljnih melioracijskih građevina za odvodnju i navodnjavanje na BP 9, mali sliv „Lonja Trebež“ Kutina.

Križ
Ostalo