Vrijeme danas

Oblačno, povremeno s kišom

Pretežno oblačno, povremeno s kišom
Kišno poslijepodne u Zagrebu Marko Lukunić/PIXSELL

Češća i obilnija kiša padat će poslijepodne te osobito navečer. Vjetar većinom slab, navečer će zapuhati umjeren sjeverni, ponajprije u okolnom gorju na udare prolazno i jak. Najviša temperatura između 16 i 19 °C.

Biometeorološke prilike će biti pod utjecajem dolaska frontalnog poremećaja sa zapada uz naoblačenje i kišu te jačanje južine. U takvim nepovoljnim atmosferskim uvjetima većini osoba osjetljivih na vrijeme može se pojaviti glavobolja, nervoza, iscrpljenost i lošije raspoloženje, a koncentracija im može biti smanjena.

U noći su moguće i poteškoće sa snom. Kod kroničnih bolesnika moguće su dodatne tegobe i otežano podnošenje bolesti. Nepovoljan utjecaj vremena najkasnije će se osjetiti na istoku zemlje.

Pljuskovi i kiša do nedjelje

Pretežno oblačno s kišom, ponegdje i obilnom, na Jadranu mjestimice i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom.

U subotu samo lokalno kiša ili poneki pljusak, a na Jadranu i češća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, osobito podno Velebita lokalno s olujnim udarima, u četvrtak na srednjem i južnom dijelu jugo i južni vjetar, a u petak sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene.

Hrvatska
Vremenska prognoza