Zagreb i dalje uvjerljiv na domaćim parketima

DERBI KOJI TO NIJE BIO Uvjerljivo slavlje Zagreba protiv Sesveta

Rukometaši Zagreba pobijedili su Sesvete 34:21 u zaostalom susretu 2. kola Paket24 premijer lige – Lige A i tako ostali jedini klub te skupine bez poraza
Zagreb: Utakmica rukometnog prvenstva Hrvatske,  RK Zagreb – RK Sesvete Matija Habljak/PIXSELL

Derbi je ponudio zanimljivu borbu samo u prvom dijelu. Čvrste obrane krasile su tu dionicu. Za svaki pogodak trebalo se dobro namučiti. Zagrebaši su obranom 5- 1, s isturenim Zvonimirom Srnom naprijed, pokušavali spriječiti brzi protok lopte gostiju i dovesti ih u svoj ritam igre. I to su u potpunosti uspjeli. Još kada se zna da su imali sjajno raspoloženog Filipa Glavaša s realizacijom 7 od 7 u prvom dijelu, odnosno Matejom Mandićem koji je skupio šest obrana, postaje jasnije zbog čega su na poluvremenu imali četiri pogotka razlike. Sesvećani su imali samo dvije obrane u prvih 30 minuta.

Silovit je bio ulazak Zagrebaša u drugi dio. Serijom od pet pogodaka praktički su riješili pitanje pobjednika za samo pet minuta. Gostima je trebalo šest minuta u nastavku da stignu do prvog pogotka. Zbog toga je njihov trener Igor Vori pokušao ranom minutom predaha malo prodrmati svoju momčad, ali nije uspio. Prednost Zagreba stalno je rasla. U samoj završnici, premda je na terenu bila ekipa koja je manje igrala ove sezone, ona je iznosila čak 14 pogodaka. Zagreb je drugo poluvrijeme dobio 20:11. Završilo je s golemih 34:21 čime je Zagreb potvrdio dominaciju u Ligi A.

Matej Mandić skupio je 11 obrana. Tri je dodao Ante Grbavac. Filip Glavaš se zaustavio na osam pogodaka. Kod gostiju po četiri pogotka Josipa Tomića, Nikole Jelovčića i Davora Gavrića.

Grad Zagreb
Sport