VIDEO

Tomašević: Od sutra će i dalje GPZO biti najveći opskrbljivač plina u Zagrebu

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije na temu opskrbe plinom na području Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića
Konferencija za medije gradonačelnika Tomislava Tomaševića na Sljemenu Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebačka gradska uprava objavila je koliko građana je poslalo zahtjeve da im GPZO ostane opskrbljivač plinom. Napomenimo  da oni koji zahtjeve nisu poslali, plinom će opskrbljivati Međimurje plin.

– Sutra je taj 1.10. kad svi koji nisu odlučili ostati na GPZO-u će automatski prijeći na Međimurje plin, rekao je uvodno Tomašević.

Podsjetio je da i dalje slijedi sudska bitka da se ospori HERA-ina odluka, ali najavio je tržišnu borbu za što se čekala jedna odluka HERA-e.

– To je odluka o nabavnoj cijeni plina kako bi GPZO mogao pristupiti građanima i ponuditi svoju ponudu. Ta odluka HERA-e se mogla donijeti još u srpnju, ali čekalo se s time i usvojena je krajem kolovoza. Nije trebalo biti ako jer da je donijela odluku srpnju bilo bi dovoljno vremena da se građani odluče i procesuiraju zahtjevi građana, dodao je.

Objasnio je da se tek nakon te odluke GPZO mogao obratiti građanima sa svojom ponudom.

– Tad smo ponudili građanima da ostanu na GPZO-u po ponudi koja je 10 centi povoljnija u odnosu na cijenu Međimurje plina. Tad smo rekli da ciljamo na 220.000 od ukupno 290.000 korisnika. Jer u ovih 70.000 kupaca imamo dvije kategorije kupaca, jedni su mikropotrošači i radi se uglavnom o praznim stanovima, oko 40.000 je tih mikropotrošača. Preostalih 30.000 su kupci koji nisu uredne platiše, imaju dugovanja prema GPZO-u veća od 500 eura.”

Tomašević je otkrio koliko je korisnika poslalo zahtjev da ostanu na GPZO-u.

Naglasio je da do danas nije iznosio nijednu informaciju da se ne bi stvorila prednost za konkurenciju, da procijene koliko im plina treba. Okrivio je oporbene zastupnike da su to vrlo neodgovorno činili.

– Sad mogu objaviti da već sad imamo, u sustav HROTE-a je uplovdano preko 150.000 građana koji su odlučili ostati kod GPZO-a, kazao je, dodajući da nisu svi zahtjevi obrađeni. Broj je veći od očekivanja, to je više od 50 posto. Od sutra će i dalje GPZO biti najveći opskrbljivač plina u Zagrebu, rekao je Tomašević.

 

Aktualno
Grad Zagreb