Policija utvrđuje okolnosti

U eksploziji plina teško ozlijeđen 39-godišnjak

U potpunosti je izgorjelo krovište i unutrašnjost stambenog prostora, dok su na zgradi vatrogasnog društva popucala stakla na prozorima te su neki od prozora izbačeni iz ležišta
traka policija Matija Habljak/PIXSELL

Policijska uprava međimurska izvijestila je o eksploziji plina i požaru koji su se jučer dogodili na području Dunjkovca.

Eksplozija plina, a potom i požar u stambenom prostoru iznad garaže, dogodili su se nešto prije 16 sati u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Ljudevita Gaja. U trenutku eksplozije, u spomenutom stambenom prostoru nalazio se 39-godišnjak koji je pritom zadobio teške ozljede. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje je zadržan na liječenju u Jedinici intenzivnog liječenja.

Požar su ugasili članovi lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, u potpunosti je izgorjelo krovište i unutrašnjost stambenog prostora, dok su na zgradi DVD-a Dunjkovec, uslijed eksplozije, popucala stakla na prozorima te su neki od prozora izbačeni iz ležišta.

Policija je očevidom utvrdila kako je uzrok eksplozije i požara ljudska radnja, odnosno skidanje brtvenog ventila na plinskoj cijevi u kuhinji. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti.

Crna kronika
Središnja Hrvatska