Prva jesenska izložba

FOTO U Galeriji Ogranka Matice hrvatske u Zaprešiću otvorena izložba Nenada Piskača “Tak je tam”

Izložba u Zaprešiću je prodajnog karaktera
485e3b5b-3d1c-4eb5-be9d-0f78c3f144a2

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću organizirao je prvu jesensku izložbu u svojim prostorima koji su tijekom ljeta doživjeli laganu preobrazbu. Za povratnički izložbu odabran je zaprešićki novinar, pjesnik i urednik u više listova razne tematike Nenad Piskač koji od prije dvije godine i slika. Izložba pod nazivom „Tak je tam“ publici je predstavila dio od preko 2.000 slika koje Piskač slika u svom domu U Vukovom Selu.

-Velik je broj slika koje Piskač stvara, čak i nekoliko njih dnevno. Teško je bilo napraviti izbor pa moram priznati da je ovo dijelom i moj osobni izbor. Uglavnom, da smo izvukli tridesetak bilo kojih slika, rezultat izložbe ne bi bio nimalo lošiji- rekao je kustos izložbe Ante Žaja.

-Akvareli su tijekom posljednje tri godine moja preokupacija, ali su godinu dana trajale pripreme. Kista i vodenih boja primio sam se u 60. godini. Današnja izložba zapravo je mali presjek mojeg dvogodišnjeg rada po izboru kustosa, Ante Žaje. Nije mu bilo lako izabrati, jer sam ja u tom razdoblju napravio više od 2.500 akvarela. Ovom izložbom zatvaram početnu etapu slikanja, okrećem se većim formatima i malo proširujem tematiku- najavio je autor Nenad Piskač.

Slike Nenada Piskača raznih su formata. Kako ne robuje tradicionalnoj formi, njegovi akvareli su posebni i čak ekspresionistički. Svoje pejzaže slika iz glave, pa su samim time još zanimljiviji. Akvarel je likovna tehnika koja koristi oskudne materijalne elemente kako bi izrazila najdublja stanja čovjekove svijesti i podsvijesti. Nenad Piskač nikad nije slikao do prije dvije godine, nije se čak ni formalno likovno obrazovao. Njegovi izmišljeni pejzaži obično su močvare s isprepletenim vitkim stablima, kvrgavih, često izlomljenih grana, zarobljene vode i neobično čiste svjetlosti u središtu. Nenad Piskač velik je slikar akvarela.

Događanja
Zaprešić