NISU MU DALI PODRŠKU JER IH NIJE MOLIO

Jonjić odgovorio Mlinariću i DP-u: Čitavo vrijeme odbijam uskogrudnost, strančarenje i trule kompromise

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe na N1 televiziji komentirao je predsjedničke izbore o objasnio zašto je ta stranka poduprla Dragana Primorca kao svog kandidata za predsjednika
tomislav-jonjic032

Rekao je da se u DP-u razmatralo kojeg bi neovisnog kandidata mogli podržati te da Marija Selak Raspudić i Tomislav Jonjić nisu tražili podršku Domovinskog pokreta pa su odlučili podržati Dragana Primorca koji jest.

– Procijenili smo da on ima najveću šansu da uđe u drugi krug i pobijedi u predsjedničkoj utrci. On je nestranački čovjek i ima najveću šansu. Mogli smo nepodržati nikoga, ali ovo je korektno što se tiče koalicije koju smo sklopili. Ovo je desna vlada i mislim da je korektno podržati kandidata kojeg je podržao HDZ, on je neovisni kandidat, objasnio je stav Domovinskog pokreta na N1 televiziji Mlinarić.

Stipi Mlinariću preko društvenih mreža odgovorio je predsjednički kandidat Tomislav Jonjić koji kaže kako je njegova predsjednička kandidatura najavljena je u svibnju, prije svih drugih, i tko god je s tzv. desnice htio sa njim razgovarati, to je i napravio.

– Čitavo to vrijeme dostupan sam i slobodan, bez sponzora i gospodara, ali čitavo to vrijeme odbijam uskogrudnost, strančarenje i trule kompromise. Preko nekih stvari spreman sam prijeći jer nitko nije savršen, ali nisam spreman kumiti i moliti, niti želim biti nečija korisna budala, napisao je Jonjić.

Istaknuo je da ne shvaća neodlučnost i dvojbu oko potpore njemu, Mariji Selak Raspudić ili Draganu Primorcu.

– Naime, ne smatram nas troje sličnim kandidatima, jer ja nisam ničiji privjesak, ne trgujem svojim uvjerenjima, ne koketiram s ljevicom i ljudima koje smatram štetnima za svoje vrijednosti i svoju državu, kaže Jonjić.

Naglašava kako to vrlo jasno proizlazi iz njegovih javnih istupa i političkog angažmana, iz njegovog znanstvenoga i publicističkog rada, kao i iz njegove osobne i obiteljske povijesti na koju je neizmjerno ponosan. Dodaje da time ujedno baca rukavicu u lice ništarijama bez časti i obraza koje su s najpodmuklijom difamacijskom kampanjom već započeli, pokazujući time da im ništa nije sveto pa tako ni ljudi koji su za Hrvatsku bili spremni dati svoje živote i zdravlje.

– Od same najave kandidature nastupam nadstranački i općehrvatski, ne slučajno ili zato što bih se sramio svog starčevićanstva, nego zato što je potrebno stati pod istu zastavu i vratiti Hrvatsku tamo gdje ona i pripada. Žalostan sam što pojedinci u DP-u, kao i neki drugi, ne shvaćaju tu elementarnu političku logiku, pa su, eto, tobože morali poduprijeti jednog člana SKJ-a  – Primorca u borbi protiv drugoga – Milanovića, napisao je Jonjić.

Ističe kako u cijeloj priči ima i nešto pozitivno.

– Ona je dodatni poticaj da se kao narod odviknemo od uskih privatnih i stranačkih interesa, da se u nacionalnom interesu naučimo razmišljati šire i dugoročnije, te da, kako je Starčević davno zaključio, slijedimo načela, a ne pojedince, zaključio je predsjednički kandidat Tomislav Jonjić.

Hrvatska
Politika