Odlukom Općinskog vijeća

Općina Krašić značajno povećala subvencije za smještaj djece u dječjem vrtiću i dječjim igraonicama

Na temelju nove Odluke tijekom ovoga tjedna potpisani su novi sporazumi o sufinanciranju programa ranog i predškolskog odgoja djece za pedagošku godinu 2024./2025.
IMG-20240925-WA0002

Općinsko vijeće Krašić donijelo je Odluku o sufinanciranju ekonomske cijene boravka djece u dječjem vrtiću i igraonicama.

-Naime na sastancima održanima s ravnateljicom tijekom ljeta traženo je značajno povećanje ekonomske cijene zbog rasta svih troškova, posebno troškova osoblja i zaposlenika vrtića. Nakon dva održana sastanka Općina je u drugoj polovici kolovoza zaprimila obavijest dječjega vrtića da se ekonomska cijena Područnog objekta Sunce u Krašiću povećava s 292,00 eura na 392,00 eura mjesečno po djetetu. Općinsko vijeće upoznato je odmah s istom obavijesti, te se pristupilo izradi i usklađenju nove Odluke o sufinanciranju ekonomske cijene boravka djece u dječjem vrtiću i dječjim igraonicama za djecu s područja Općine Krašić, kako bi roditelji uistinu što manje osjetili navedeno povećanje cijena- rekao je načelnik Josip Petković Fajnik.

Navedenom novom odlukom Općina Krašić značajno je povećala iznos sufinanciranja ekonomske cijene za boravak djece u dječjem vrtiću i igraonicama. Tako su novi iznos sufinanciranja: za obitelji u kojima je zaposlen jedan od roditelja 196,00 eura za prvo dijete i 220,00 eura za drugo i svako iduće dijete iz iste obitelji, dok je za obitelji u kojima su zaposlena oba roditelja ili se radi o samohranim roditeljima 270,00 eura za prvo dijete iz obitelji i 300,00 eura za drugo dijete iz iste obitelji.

Za djecu koja će biti smještena u dječjim igraonicama novi povećani iznos sufinanciranja je 200,00 eura po djetetu, kojega će na sebe preuzeti Općina Krašić.

Aktualno
Krašić