Namirnice koje završavaju u smočnici, a trebale bi biti u hladnjaku
Možda postoji nekoliko namirnica koje završavaju u vašoj smočnici, a zapravo bi trebale biti u hladnjaku.
Ljuti umak
Ljuti umak je široka kategorija.
Način skladištenja ovisi o tome od čega je napravljen i koliko brzo ga planirate potrošiti, ali ako sadrži vrhnje ili jaja, što je slučaj kod nekih domaćih ljutih umaka, mora biti u hladnjaku, piše Martha Stewart.
Kečap
Postoji mnogo rasprava o tome treba li kečap čuvati u hladnjaku nakon otvaranja.
Prema stručnjacima, malo je rizika da će kečap razviti štetne mikroorganizme zbog svoje kiselosti ako se čuva na sobnoj temperaturi, ali stručnjaci preporučuju da ga ipak držite u hladnjaku.
Senf
Ako potrošite senf unutar mjesec dana nakon otvaranja staklenke, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi. U suprotnom, spremite ga u hladnjak.
Orašasti plodovi i sjemenke
Orašasti plodovi i sjemenke imaju viši udio ulja i mogu brže užegnuti na sobnoj temperaturi.
Čuvajte ih na hladnom, tamnom mjestu, poput smočnice ako ih brzo potrošite.
Inače, za očuvanje svježine stavite ih u hladnjak ili ih spremite u zamrzivač za dugotrajnije skladištenje.
Integralno brašno
Za razliku od višenamjenskog brašna, integralno i drugo brašno koje je mljeveno kamenim mlinom sadrži klicu i mekinje.
To znači da, poput orašastih plodova i maslaca od orašastih plodova, sadrže prirodna ulja koja se s vremenom mogu pokvariti, prenosi N1.