Vječna dilema

Namirnice koje završavaju u smočnici, a trebale bi biti u hladnjaku

Nije dovoljno držati se samo roka upotrebe
hladnjak

Možda postoji nekoliko namirnica koje završavaju u vašoj smočnici, a zapravo bi trebale biti u hladnjaku.

Ljuti umak

Ljuti umak je široka kategorija.

Način skladištenja ovisi o tome od čega je napravljen i koliko brzo ga planirate potrošiti, ali ako sadrži vrhnje ili jaja, što je slučaj kod nekih domaćih ljutih umaka, mora biti u hladnjaku, piše Martha Stewart.

Kečap

Postoji mnogo rasprava o tome treba li kečap čuvati u hladnjaku nakon otvaranja.

Prema stručnjacima, malo je rizika da će kečap razviti štetne mikroorganizme zbog svoje kiselosti ako se čuva na sobnoj temperaturi, ali stručnjaci preporučuju da ga ipak držite u hladnjaku.

Senf

Ako potrošite senf unutar mjesec dana nakon otvaranja staklenke, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi. U suprotnom, spremite ga u hladnjak.

Orašasti plodovi i sjemenke

Orašasti plodovi i sjemenke imaju viši udio ulja i mogu brže užegnuti na sobnoj temperaturi.

Čuvajte ih na hladnom, tamnom mjestu, poput smočnice ako ih brzo potrošite.

Inače, za očuvanje svježine stavite ih u hladnjak ili ih spremite u zamrzivač za dugotrajnije skladištenje.

Integralno brašno

Za razliku od višenamjenskog brašna, integralno i drugo brašno koje je mljeveno kamenim mlinom sadrži klicu i mekinje.

To znači da, poput orašastih plodova i maslaca od orašastih plodova, sadrže prirodna ulja koja se s vremenom mogu pokvariti, prenosi N1.

Hrvatska
Zanimljivosti