Najlakši recept za najfinije tikvice od samo 3 sastojka
Ako upotrijebite kupovni umak od rajčice s uključenim začinima, jelo ne morate čak niti dodatno začinjavati.
Dodatnu slanost jelu dat će i sir. Upotrijebite jedan ili više vrsta topivog sira – u obzir dolazi sve od nježne mozzarelle do odvažnog cheddara. Dodati možete čak i nešto naribanog parmezana, prenosi Punkufer.hr.
Sastojci:
- 300 g naribanog sira
- 250 g umaka od rajčice
- 4-5 tikvica
Priprema:
- Operite tikvice, osušite ih i narežite na krugove debljine oko pola centimetara.
- Poslažite tikvice u lim za pečenje. Preko njih prelijte umak od rajčice. Ako umak nije začinjen dodajte začine po želji poput soli, papra ili čak mediteranske mješavine začina.
- Pokrijte posudu aluminijskom folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.
- Uklonite aluminijsku foliju s posude.
- Preko pečenih tikvica dodajte naribani sir. Vratite posudu u pećnicu i pustite da se sir rastopi i zapeče. Za to će vam biti potrebno oko 5 do 10 minuta.
Dobar tek!