Širenje prijateljske suradnje

FOTO Kulturna udruga “Sveti Martin” iz Dubrave sudjelovala na 11. Međunarodnoj smotri folklora u Suhoj

Članovi udruge “Sveti Martin” nastupili su s dvije koreografije: prvo s pjesmama i plesovima Moslavine pod nazivom “Igram, pjevam, ne znam šta”, a zatim s koreografijom “Faljila se Jagica”, koja je obuhvatila pjesme i plesove Međimurja
20240921_170333_1280x720

Kulturna udruga “Sveti Martin” iz Dubrave predstavila se na 11. međunarodnoj smotri folklora u Suhoj, koja je okupila folklorna društva iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Smotra je pružila priliku sudionicima da kroz tradicionalne pjesme i plesove predstave bogatstvo svojih kulturnih naslijeđa.

Članovi udruge “Sveti Martin” nastupili su s dvije koreografije: prvo s pjesmama i plesovima Moslavine pod nazivom “Igram, pjevam, ne znam šta”, a zatim s koreografijom “Faljila se Jagica”, koja je obuhvatila pjesme i plesove Međimurja. Obučeni u narodne nošnje, s ponosom su predstavili folklornu baštinu Dubrave, što je publika nagradila velikim pljeskom.

Kao poseban trenutak večeri istaknuto je intoniranje hrvatske himne, u znak priznanja gostima iz Hrvatske. Članovi udruge “Sveti Martin” zahvalili su domaćinima na ovom činu, ističući koliko im znači biti prepoznati kao važni sudionici manifestacije. Tijekom posjeta, udruga je svojim domaćinima darovala poklone s proizvodima lokalnih OPG-ova, čime su dodatno predstavili bogatstvo svog kraja i pokazali zahvalnost za gostoprimstvo. Udruga “Sveti Martin” zahvalila je i načelniku Općine Dubrava, Tomislavu Okroši, kao i Općini Dubrava, na podršci koja im je omogućila sudjelovanje na ovom važnom događaju.

Ovaj nastup još je jedan korak u uspješnoj suradnji između KUD-a “Mladost” iz Suhe i udruge “Sveti Martin”, koja je započela ranije ove godine. “Naši prijatelji iz Suhe bili su dio naše smotre folklora povodom Dana općine, a mi smo s radošću uzvratili posjet. Već smo dogovorili daljnju suradnju i veselimo se budućim zajedničkim projektima”, izjavili su članovi udruge.

 

Događanja
Dubrava