Uporan sportaš iz Hrebinca

SJAJAN USPJEH Ivana Graberec na Svjetskom prvenstvu u nordijskom hodanju osvojio tri odličja

Graberec je na 5 kilometara osvojio broncu, na 21 kilometar srebrnu medalju a u državnoj štafeti 4 x 5 kilometara osvojio je drugu broncu
Ivan-Graberec

Ivan Graberec iz Brckovljana na Svjetskom prvenstvu u nordijskom hodanju osvojio je tri medalje kao član državne reprezentacije. Na 5 kilometara osvojio je broncu, na 21 kilometar srebrnu medalju a u državnoj štafeti 4 x 5 kilometara osvojio je drugu broncu.

Natjecanje je održano u Lahtiju, stotinjak kilometara od Helsinkija, a uz već tradicionalno jake nordijske hodače iz Švedske, Finske, Norveške i brojnih europskih zemalja, nastupili su i predstavnici SAD-a, Kine, zapravo sa svih kontinenata osim Australije. Graberec je već osvojio medalje na Europskom prvenstvu, no ovo su prve medalje sa Svjetskog prvenstva, kaže ovaj sportaš iz Hrebinca, koji i dalje mašta svoj san – popeti se na krov svijeta.

-To mene ispunjava, to je moj život, moja preokupacija, nešto za što ja živim. Od rođenje pa do groba sve je u meni sport. Nema većeg uspjeha nego osvojiti zlato. Sad sam blizu, ali nisam još na vrhu. Sada moram još malo stisnuti, upoznao sam protivnike, upoznali su i oni mene, trenirat će oni, trenirat ću i ja, s ciljem da u Barceloni na Svjetskom prvenstvu iduće godine osvojim zlato- kazao je Graberec za Zabavni radio.

Konkurencija je bila velika, no reprezentacija Hrvatske ostvarila je na svom drugom nastupu čak 22 medalje, a na prvom u Poljskoj samo dvije. Nažalost, i u ovom sportu ima nesportskih poteza, što ovog velikog sportaša strašno smeta.

-Već na startu utrke na 5 kilometara protivnik mi je nagazio i slomio štap. No to me nije omelo, možda me još više i motiviralo, jer čak ni suci nisu primijetili da sam u cilj došao s praktično pola štapa. Poslije su me nazvali Janica. Rekli su imamo i mi svoju Janicu koja je i bez štapa stizala na postolje– sa smiješkom nam prepričava događaje iz Lahtija ovaj beskrajno pošten i nevjerojatno uporan sportaš.

Brckovljani
Sport